1

Temat: Inwestycja od podstaw

Witam wszystkich.
Proszę o pomoc. Dostałam informację od szefa, że będziemy przygotowywać się do dużej inwestycji - budowy od podstaw ośrodka internatu dla młodzieży. W tym roku muszę wydać 100.000,00 zł (bo przepadnie). Proszę o informację jak do tego się zabrać. Projektu nie mamy. Moja skromna wiedza mówi mi, że trzeba tutaj zastosować program funcjonalno-użytkowy. Jestem przerażona, czy może ktoś z forumowiczów może podsunąć jakieś artykuły, porady  jak do tego się zabrać, żeby przeprowadzić to wszystko sprawnie i zgodnie z UZP.

2

Odp: Inwestycja od podstaw

Musisz zrobić przetarg na wykonanie projektu, ale z tego co widzę, te 100.000 zł może nie wystarczyć (napewno nie wystarczy) na projekt internatu.

3

Dziękuję, poczekam na spotkanie,wówczas będę więcej wiedziała.

4

...i daj znać smile

5

możesz nie wydać tych pieniędzy w tym roku jeżeli szybko ni ogłosisz przetrgu na wyk. dokumentacji, może 100.000 to za mało ale warto spróbować ( na wykonanie porządnej dokumentacji  3 - 4 miesiące to nie jest dużo czasu!

6

Na pewno sie odezwę, zapewne będę potrzebowała dużo rad :-)

7

danaug napisał/a:

możesz nie wydać tych pieniędzy w tym roku jeżeli szybko ni ogłosisz przetrgu na wyk. dokumentacji, może 100.000 to za mało ale warto spróbować ( na wykonanie porządnej dokumentacji  3 - 4 miesiące to nie jest dużo czasu!

Nie ma możliwości wykonania dokumentacji. Sama decyzja o lokalizacji (no chyba, że macie plan). Według mnie kwota za projekt w zależności od wielkości 100 do 200 tys.
Co do planu FU. Trzeba opisać zgodnie z zakresem zawartym w RMI z dnia 2 września 2004 w sprawie szczegółowego zakresu i formy dokumentacji ... oraz programu f-u. Innymi słowy trzeba dokładnie opisać zakres; jego funkcje, sugerowany sposób wykonania, wyposażenie i.t.p.