1

Temat: pilnie - wyroki arbitrów

Poszukuje wyroków arbitrów na temat tego, iż rozbieżności w dokumentach które nie są objęte ani limitowane  rozporządzeniem  w sprawie dokumentów potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu nie dają sie zakwalifikować w ramy "niezgodności treści oferty z treścią siwz".. jeśli są takowe w ogóle ..

Pozdrawiam

2

Odp: pilnie - wyroki arbitrów

Bewuj a po polsku albo na konkretnym przykładzie to o co chodzi... ?  neutral

3

Marko - tak po polsku... do ofert trzeba czasami dołączać folder, materiały informacyjne dot. oferowanych urządzeń. Czasami są tam zdjęcia urządzeń. Ale niestety żaden folder nie odda wszystkich wymaganych przez danego zamawiającego  parametrów. Zamawiający wzięli się na sposób i sprawdzają strony www producentów.. ale tam nie ma wszystkich możliwych rozwiązań technicznych. Więc co - albo prośba o wyjaśnienia niezgodności treści oferty z katalogami na stronach www  albo wylotka z przetargu . Kuriozum - bo katalogi na stronach internetowych nie są żadną wiążącą informacją handlową. I trzeba sie bić o swoje.
Poszukuje  wiec wyroków  (podobno takie są), że takie materiały jak katalogi, foldery mają charakter poglądowy i nie należy ich traktować jako wyrocznie tego co można zamawiającemu zaoferować. Tyle. Pozdrawiam Cię.

4

No widzisz - już wszystko jasne a wyroki sie znajdą wink

5

Wiesz Marko co prawda  nie mogę odszukać tekstu tego drugiego wyroku .. ale jeden chyba mi wystarczy .. Pozdrówka

bewuj

6

Sentencja z tego drugiego jest taka: Ustalenia poczynione w oparciu wyłącznie o wydruki ze strony internetowej nie mogąmieć decydującego znaczenia. Muszą być poparte innymi, bardziej miarodajnymi dowodami. Nie mam pełnej treści

7

Dzięki serdeczne .. w zasadzie takową, no podobna sentencję już mam .. ale od przybytku głowa nie boli ...  no cóż .. muszę stwierdzić, że robiąc tylko oferty człowiek cofa sie trochę w rozwoju.... jakaż wspaniała była praca u boku Arbitra (zdarzyło mi sie to) - ale niestety zbyt mało płacili .. co za czasy  ... pozdrówka