1

Temat: zaprojektuj i wyjkonaj

Mam zrealizaować inwestycję.Czy będzie błedem jeśli osobno zlecę najpierw wykonanie dokumnetacji projektowej  (art 4.8 w zwiazku  z 6a Pzp.) a potem roboty budowalne  w przetargu?.Czy koniecznie  powienien byc program funkcjonalno-użytkowy i przetag "zaprojektuj-wykonaj"?

2

Odp: zaprojektuj i wyjkonaj

1. Nie
2. Tak musi być Program Funkcjonalno-Użytkowy art.31.2

3

Myszy ,czy dobrze zrozumiałam? Program funkcjonalno-uzytkowy musi byc tylko  jesli zamówienie  realizuję w trybie "zaprojektuj i wykonaj" ?.W drugim przypadku-nie
I jeszcze jedno-czy realizacja  takiego zamówienia w sposób odmienny tzn. najpierw dokumentacja  projektowa i kosztorysowa ,potem przetarg  oznacza ,ze dalej jest to jedno zamówienie ale realizowane  w częściach i mam przywołac dla dokumentacji projektowej podstawe 4.8 w związku z 6a?

4

1. W pierwszym tak, w drugim nie
2. W tym przypadku t nie jest to samo zamówienie osobno liczysz projekt osobno roboty

5

Tak jest co innego jest wsio razem czyli zaprojektuj i wyb. a co innego jak sobe projekt osobno wykonasz i robote osobno. Inaczej szacujesz wartości 1 razem w 2 osobno.

6

Witam.Jak juz się rozbudziliście smile to jeszcze zapytam: czy jest coś niewłaściwego w zleceniu   w jednej umowie temu samemu wykonawcy dokumentacji projektowej ,nadzoru autorskiego i nadzoru inwestorskiego ?

7

praca projektowa + nad. autorski szacujesz.

8

inwestorski nie

9

Dzięki