1 (edytowany przez radas 2012-08-03 12:31:00)

Temat: Porozumiewanie się uczstników postępowania w formie SMS

Czy znany jest Wam proceder porozumiewania się uczestników procesu udzielania zamówień publicznych w formie SMS? Jestem ciekawy jakie jest Wasze zdanie na ten temat (?) Osobiście nie widzę żadnych przeciwwskazań (!) Dlaczego nie?

2

Odp: Porozumiewanie się uczstników postępowania w formie SMS

tzn. kto z kim bo nie bardzo to jasne?

3 (edytowany przez radas 2012-08-06 07:45:49)

Wiadomo, chodzi o porozumiewanie się zamawiającego z wykonawcami na etapie po złożeniu ofert, w tym wezwanie do wyjaśnień, uzupełnienia dok., zawiadomienie o złożeniu odwołania, przedłużenie TZO i wniesionego wadium. Zainteresowanie tematem oceniam jako znikome, więc wydaje się, że zamawiający nie dojrzeli jeszcze do nowego podejścia do procesu, a szkoda. Miłym zaskoczeniem jest Twój głos Myszy (w mojej ocenie mienisz się raczej jako przedstawicielka tzw. starej (ortodoksyjnej) szkoły pzp - smile Brak aktywności w obszarze wywołanego tematu tłumaczę również zachowawczością zamawiających i stosowaniem zasady urzędasa: "nie rób drugiemu dobrze, nie będzie ci źle"

4

rozumiem - cicho babciu , cicho pociesza mnie to ,że ja już kończę a przed Tobą ............ hohoho

5

mam pytanie z telefonów prywatnych ,czy dostaniemy służbowe?

6

Nie wiem Myszy, obawiam się, że to pytanie, to chyba nie do mnie sad

7

dla mnie postępowanie to pisemność i żadnych telefonów, smsów, mmsów itd.

8

myszy1953 napisał/a:

dla mnie postępowanie to pisemność i żadnych telefonów, smsów, mmsów itd.

Jak dla mnie to trochę trąci myszką ...

9

nie trąci myszką tylko każdy uczestnik ma być jednakowo traktowany i nie ma ,że Panu X to powiem czy napiszę  to czy tamto , a panu Y tamto i jeszcze tamto  i tamto
ponadto nienawidzę telefonów komórkowych - wolno mi ? a szczególnie osob np. w tramwaju , którzy na cały regulator rozmawiają a reszta potulnie słucha
czas umierać

10

... ale czasami telefony komórkowe ratują życie, przyspieszamy z przepływem informacji, a czas to pieniądz, zwłaszcza jeżeli to pieniądz publiczny, idzie nowe ...

11

Sms jest jak najbardziej ok, ich treści są archiwizowane. Jeśli dopuszczalny jest mail to dla smsów nie widzę przeciwwskazań.

12

radas napisał/a:

Zainteresowanie tematem oceniam jako znikome, więc wydaje się, że zamawiający nie dojrzeli jeszcze do nowego podejścia do procesu, a szkoda.

Ocena radasa jest mylna (osobiście nie zauważyłem szczególnie intensywnego zainteresowania radasa forum w dniach wolnych smile ).

Merytorycznie zaś nie wykluczam smsów, wydaje się to nawet lepsze rozwiązanie niż klasyczne rozmowy telefoniczne, formalnie zaś to chyba równoważne.

13

hubal napisał/a:
radas napisał/a:

Zainteresowanie tematem oceniam jako znikome, więc wydaje się, że zamawiający nie dojrzeli jeszcze do nowego podejścia do procesu, a szkoda.

Ocena radasa jest mylna (osobiście nie zauważyłem szczególnie intensywnego zainteresowania radasa forum w dniach wolnych smile ).

Merytorycznie zaś nie wykluczam smsów, wydaje się to nawet lepsze rozwiązanie niż klasyczne rozmowy telefoniczne, formalnie zaś to chyba równoważne.

Hubal, na weekend było intensywnie tyle, że nie na forum (...) Natomiast cieszę się z pozycji jaką zajmujesz w tym wątku, szczególnie, że zdradzasz tendencje "odejścia od klasycznego podejścia" wink

14

Ha, że w ogóle było intensywnie to ja nie wątpię wink