Temat: informacja z art.181 pzp
witam,
mam mały dylemat i proszę o pomoc.
zamówienie poniżej progów, trzech wykonawców, zawiadomienie o wyborze zostało przesłane Wykonawcom- jedna oferta odrzucona na podst. 89 ust1 pkt 2 pzp. Wpływa informacja z art. 181 pzp od Wyk. , którego oferta została odrzucona, pomimo tego, ze przysługuje mu odwołanie i druga informacja od Wyk, którego oferta jest na drugim miejscu.Postanowiliśmy w związku z tymi informacjami powtórzyć czynność badania i oceny ofert i ponownie wezwać Wyk. do wyjaśnień na podst. art. 87.1.Jak to jednak zrobić fizycznie: 1. tzn nagle po wyborze oferty wysyłam do Wykonawców wezwania z art. 87.1 czy wcześniej w jakiś sposób unieważniam poprzednie czynności?(chociaż nie wiem czy czynność wyboru nie zostanie podtrzymana po wyjaśnieniach wykonawców)
2. jeżeli po wyjaśnieniach podtrzymuję czynność wyboru oferty najkorzystniejszej i czynność odrzucenia oferty jednego z wykonawców to ponownie ich o tym zawiadamiam? co z terminami na odwołanie Wykonawcy, którego oferta została odrzucona? biegnie od nowa?
3. jeżeli po wyjaśnieniach postanowię np. unieważnić postępowanie, ponieważ treść ofert wszystkich wyk,nie jest zgodna z treścią siwz, jednak podtrzymuję czynność odrzucenia oferty wyk. z tej samej podstawy prawnej i przy tym samym uzasadnieniu faktycznym to termin na odwołanie dla tego wyk. nie biegnie, natomiast pozostali wyk. których zawiadomiłam dopiero teraz o odrzuceniu ich ofert mają prawo wnieść odwołanie?jeżeli podtrzymuję odrzucenie oferty tego wyk. przy tej samej podstawie prawnej jednak przy innym uzasadnieniu faktycznym to odwołanie mu przysługuje czy też nie?
Mam nadzieję, że w miarę jasno opisałam sytuację, będę wdzięczna za odpowiedź.