1

Temat: inne kryteria oceny ofert

Do dokonania wyboru oferty nakorzystniejszej zastosowaliśmy oprócz krysteium cena także inne kryteia oceny ofert, a mianowicie jakość i wartość techniczna. Jeden z oferentów nie dołączył dokumentów wymaganych do oceny kryterium jakość. W SIWZ znajduje się zapis, iż to spowoduje odrzucenie oferty, gdyż jest niezgodna z treścią SIWZ. Potrzeby mi są wyroki o zastosowaniu innych kryteriów. z góry dziękuję za pomoc.

2

Odp: inne kryteria oceny ofert

zrób sobie duuużą kafkę=sporo czytania:)
http://www.parp.gov.pl/files/74/81/469/12973.pdf

3

Odp: inne kryteria oceny ofert

No Fenris, Ameryki może nie odkryłeś, ale szacunek dla pedagogicznego podejścia (sic!) Zmudny to jednak jest Proces. Ja też - co do zasady - jestem zdania, że lepiej dać wędkę zamiast rybki. Z drugiej zaś strony zastanawiam się, czy nie jest to zbyt niewinne (?) Zdradzę Ci w sekrecie, że osobiście czasami nie mogę się powstrzymać przed demoralizacją użytkowników naszego forum i ostentacyjnie podaję im kawę na ławę tak, aby poczuli się w pełni zaspokojeni i nawet jeśli nie podziękują (reguła) to fakt, że w tym czasie mogą dalej grzeszyć (lenistwo?) i zajmować się innymi sprawami (mam nadzieję bardziej przyjemnymi) napawa mnie pewnego rodzaju satysfakcją (...) Często również jest tak, że dzielenie się z innymi jest również formą wyrównywania szans w dostępie do źródeł (...) Ad rem: ab123 sprawdź: KIO 2226/11, wyrok KIO 27-10-11 i KIO 1292/11, wyrok KIO 29-06-11