1

Temat: Ogłoszenie - skrócony opis przedm zam.

Czy w ogłoszeniu mogę napisać to co najważniejsze, tj. "dostawa sprzętu komputerowego dla potrzeb jednostki samorządowej w ......"
a resztę szczegółów opisu przedmiotu zamówienia nie wklepywać w ogłoszenia z zamieścić taki zapis:
" szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znjaduje się w rozdziale II SIWZ dostępnej na stronie internetowej zamawiającego?

2

Odp: Ogłoszenie - skrócony opis przedm zam.

Czy ktoś stosował powyższy odnośnik ?

3 (edytowany przez radas 2012-08-17 12:12:31)

Ja nie widzę żadnych przeciwskazań smile Dodatkowo wskazałbym na zakres tego zamówienia np. określił okres obowiązywania umowy. Trzeba pamiętac, że zachodzi zasadnicza różnica pomiedzy
o p i s e m  przedmiotu zamowienia (siwz), a jego (skrótowym) o k r e s l e n i  e m (ogłoszenie).

4

To w duuużym stopniu ułatni nam sprawę, dzięki

5

Popieram radasa, czyli w ogłoszeniu jedynie określenie, zaś właściwym miejscem opisu jest specyfikacja (jeśli nie, na co ona w ogóle???)

6

To zależy czy dofinansowanie jest z UE czi własne środki. Podczas kontroli sprawdzają opis przedmiotu zamówienia ogłoszenia  ze siwz musi byc zgodność, niestety to przerabiałam.

7 (edytowany przez hubal 2012-08-17 19:56:59)

Pewno coś komuś pomyliło się. Zgoda, że zapisy ogłoszenia nie mają prawa być sprzeczne ze specyfikacją, ale absolutnie nie można oczekiwać, że w każdym przypadku pełny opis przedmiotu zamówienia będzie w ogłoszeniu. Ze względu na ustawową definicję tego opisu w niektórych przypadkach jest to po prostu niemożliwe z powodów technicznych.

PS. Mylenie opisu z określeniem i odwrotnie wydaje się dość częste.

8

No niestety i co niektórzy zapominają o tym a potem sie czepiają.