1

Temat: Pilne

PN na RB - TSO do 30.08.2012, i nagle teraz spostrzeżono, że w ogłoszeniu w dziale /Dokumenty podmiotów zagranicznych/ nie zaznaczono: - nie orzeczono wobec Wykonawcy zakazu ubiegania się o zamówienie - ważność 6 m-cy, (jest to zapisane w siwz - dot. zagranicznych wyk.) W stosunku do polskich żąda się KRK.
W ogłoszeniu zaznaczone jest: zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego (III.4.3.2) dotyczące zakresu określonego w art. 24 ust. 1 pkt 4-8  - wazność 6 m-cy.

Zbytnio nie możemy pozwolić sobie na przedłużenie terminu składania oferty, w przypadku zmiany ogłoszenia.
Czy koniecznie trzeba to zmienić czy można to tak zostawić- może się ktoś później tego czepiać?

2

Odp: Pilne

ja bym zmienił ogłoszenie, ale termin składania ofert zostawił bez zmian, wykonawcy jeszcze mają tydzień i przeważnie jak startują w przetargach, to mają już na zapas uszykowane takie dokumenty.

3

Na wstępie należy zaznaczyć, że nie ma wymogu zamieszczania info. o dokumentach w ogłoszeniu. Ponieważ jednak się tam znalazły powinny to byc te same dokumenty co w SIWZ.  Moja rada: zmień i przedłuż o jeden dzień, bo jeśli tego nie zrobisz to zawsze  może się ktoś później tego czepiać.

4

Ja tak jak Mirek, zmiana terminu przynajmniej o jeden dzień.