1

Temat: co z ofertami przy proteście na siwz

Czy jeśli wpłynął protest na treść siwz (małe przeoczenie Zamawiającego) i niedługo przypada termin otwarcia ofert a do Zamawiającego wpłynęły już oferty, czy jeśli Zamawiający uznaje protest i przesuwa termin składania ofert, to czy oferty które już wpłynęły a są zgodne z siwz mogą zostać tak jak są czy Wykonawcy muszą je złożyć jeszcze raz z nowym terminem??

2

Odp: co z ofertami przy proteście na siwz

Jeśli złożone oferty określają termin związania przez podanie starej daty, to są niezgodne z SIWZ.

3

Ale jeśli termin był podany w dniach (30 dni) od ostatecznego terminu składania ofert to uważać je za ważne??

4

Jeśli termin podany był w dniach to w porządku.

5

Jeśli uwzględniłam protest na SIWZ i przedłużyłam termin składania ofert, to w jakiej formie muszę poinformować Wykonawców którzy nie przystąpili do protestu o przedłużeniu terminu składania ofert i tych wykonawców, którzy oferty już złożyli?? Napisać do nich poprostu pisamo, czy zastosować bardziej oficjalną formę?? Czy będzie to modyfikacja, ale na przedłużenie terminu na składanie ofert?? Pomóżcie jeśli się z czymś podobnym spotkaliście.

6

Ale w czym problem?
Informacje o rozstrzygnięciu protestu, modyfikacji SIWZ i przedłuzeniu terminu zamieszczasz w internecie i przekazujesz wykonawcom - w takiej formie jaką okresliłas w SIWZ - pisemnie, elektronicznie lub faksem.

7

Ale mogę napisać zwykłe pismo, że uległ zmianie termin składania ofert w zwiazku z uznaniem protestu, bo modyfikacja nie była potrzebna w tym wypadku.

8

tiarka napisał/a:

modyfikacja nie była potrzebna w tym wypadku.

To jakie żądanie było w proteście???