Temat: Kiedy kolejny przetarg?
Najprawdopodobniej będę musiała unieważnić postępowanie powód (wszystkie oferty odrzucone) Kiedy mogę ogłaszać kolejny?
Wydaje mi się, że muszę odczekać ustawowe 5dni na ewentualne odwołanie,dobrze myślę?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Najprawdopodobniej będę musiała unieważnić postępowanie powód (wszystkie oferty odrzucone) Kiedy mogę ogłaszać kolejny?
Wydaje mi się, że muszę odczekać ustawowe 5dni na ewentualne odwołanie,dobrze myślę?
Niezupełnie dobrze myślisz.
Teoria podpowiada, że kolejny przetarg możesz ogłosić zaraz po unieważnieniu.
Praktyka nakazywałaby poczekać. Jeżeli was czas "nie goni", to zalecałbym tę 2 opcję.
Czas nas goni i to bardzo.
Jak czas goni, to startować z nowym postępowaniem.
Czy jest to gdzieś w ustawie konkretnie zawarte?
Nie ma zakazu - a to wystarczy. Decyzja należy do zamawiającego. Problem może pojawić się wówczas, gdy któryś z wykonawców zostanie przywrócony do gry - np. wyniku wyroku KIO. Masz wtedy dwa postępowanie na "to samo".
moim zdaniem odczekać
tak jak pisze Miras-ja bym ciut odczekał żeby unieważnienie się uprawomocniło.
No ale jeśli masz baaardzo mocne parcie na szkło, to odpalaj: w przypadku, kiedy po KIO zreaktywuje się pierwszy przetarg to drugi unieważnisz z 93.1.6-7.
Fenris, chyba trochę przeholowałeś z przedstawieniem swoich nowatorskich scenariuszy postępowania. Szczytem brawury z Twojej strony wydaje się natomiast polecenie stosowania powołanych przez Ciebie podstaw uniewaznienia. Nie idźmy tą drogą, nie w takim duchu. Kierunek jest dobry, mozna ruszyć z kopyta, o ile ryzyko złożenia odwołania jest niewielkie. Tomeczka, musisz zwyczajnie upewnić się, czy Twoje decyzje o odrzuceniu ofert bronią się same - jeśli sumienie nie gryzie - nie ma na co czekać.
Fenris, chyba trochę przeholowałeś z przedstawieniem swoich nowatorskich scenariuszy postępowania. Szczytem brawury z Twojej strony wydaje się natomiast polecenie stosowania powołanych przez Ciebie podstaw uniewaznienia. Nie idźmy tą drogą, nie w takim duchu. Kierunek jest dobry, mozna ruszyć z kopyta, o ile ryzyko złożenia odwołania jest niewielkie. Tomeczka, musisz zwyczajnie upewnić się, czy Twoje decyzje o odrzuceniu ofert bronią się same - jeśli sumienie nie gryzie - nie ma na co czekać.
nie za OSTRO
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc