1

Temat: Błąd w ogłoszeniu DUUE

Problem dotyczy ogłoszenie o zamówieniu.
Po przekazaniu do publikacji ogłoszenia, o którym mowa powyżej zauważyłem, że nie określona info. dot. miejsca otwarcia ofert (traktowane jako info dodatkowa).
Co w takiej sytuacji muszę zrobić? Czy w przypadku zmiany ogłoszenia muszę przedłużyć termin składania ofert ?

2

Odp: Błąd w ogłoszeniu DUUE

ponawiam pytanie smile i dorzucam jeszcze jedno smile
Kiedy należy zamieścić na stronie zamawiającego ogłoszenie o zamówieniu (ponad progowe):
1) w momencie przesłania ogłoszenia do DUUE ?
2) dopiero w momencie publikacji ogłoszenia w DUUE ?

3

Na stronie samo ogłoszenie w momencie przekazania do DUUE, SIWZ i załączniki po opublikowaniu.

4

Odnośnie #1: Nic się nie stało
Odnośnie #2: http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=5009

5

MIRAS możesz rozwinąć odpowiedź nr 1 "Nic się nie stąło" smile
Co masz na myśli?

6

and1 napisał/a:

Po przekazaniu do publikacji ogłoszenia, o którym mowa powyżej zauważyłem, że nie określona info. dot. miejsca otwarcia ofert

I co z tego, przecież nie ma takiego obowiązku - Miras zapewne to ma na myśli. W ogloszeniu podajesz miejsce i termin składania ofert.

7

Apollo napisał/a:

W ogloszeniu podajesz miejsce i termin składania ofert.

Apollo proszę wskaż mi gdzie w ogłoszeniu ponadprogowym jest rubryka dot. miejsca składania ofert.
A obowiązek podania miejsca otwarcia ofert, hmm no cóż wydaje mi się, że jednak instnieje smile

8

Odpowiedz sobie na pytanie, co jest ważniejsze: zapis ustawy czy rubryki we wzorze ogłoszenia?

9

Jest termin składania  - Sekcja IV.3.4, miejsca brak.

10

Więc Apollo proszę powiedz gdzie w ogloszeniu wskazujesz miejsce składania ofert smile ?
A co ma wyższy priorytet to wiem smile

11 (edytowany przez Apollo 2012-09-28 09:26:55)

Nie mam przed sobą ogłoszenia, ale z tego co pamiętam jest tam chyba pkt. zatytułowany "informacje dodatkowe".

Masz sekcję I.1) a w niej punkt kontaktowy - z niej powinno wynikać miejsce przesyłania (składania) ofert.

12

Jak Apollo. Dlatego ważne jest szczegółowo opisanie punktu kontaktowego.

13

and1 napisał/a:

Problem dotyczy ogłoszenie o zamówieniu.
Po przekazaniu do publikacji ogłoszenia, o którym mowa powyżej zauważyłem, że nie określona info. dot. miejsca otwarcia ofert (traktowane jako info dodatkowa).
Co w takiej sytuacji muszę zrobić? Czy w przypadku zmiany ogłoszenia muszę przedłużyć termin składania ofert ?

MIRASOWE "nic się nie stało" smile nie rozwiało moich wątpliwości i obaw smile
Jak zechcę to skorygować, to zamieszczam ogłoszenie o zmianie/uzupełnieniu w DUUE ? Kiedy to mam zrobić ? (ogłoszenie o zamówieniu wczoraj zostało przekazane do publikacji), czy dokonuje korekty dopiero jak ogłoszenie zostanie opublikowane ?

14

nie musisz czekać już możesz to zrobić lub poczekać.