1

Temat: Ogłoszenie unijne!

W formularzu ogłoszenia unijnego jest do wypełnienia pole wartość szacunkowa: dokładnie lub zakres od-do .
Niechciałabym podawać dokładnej kwoty szacunku, żeby niczego wprost nie sugerować,,ale w tym od -do zakresie to nie bardzo wiem co wpisać.

2

Odp: Ogłoszenie unijne!

Jak mówił pewien satyryk - jak wy mi tak, to ja wam tak: od dolnego progu (14000? lub właściwego unijnego) i spróbować czy przejdzie bez ?do?, a dalej chyba wiadomo.

3

Ja tego w ogóle nie wypełniam, nie ma takiego obowiązku i bez problemu da się kontynuować wypełnianie ogłoszenia.

4

Ja nie mogłam tego ominąć, system nie chciał mnie przepuścić.

5

w treści ogłoszenia  unijnego jest punkt : Osoby upoważnione do obecności podczas otwarcia ofert
czy tam mam wpisac osoby z komisji przetargowej???

6 (edytowany przez Marta 2012-10-02 10:32:46)

nikt nie pomoże??

i jeszcze jedno- czy nr ogłoszenia z DZ.U. musi byc w siwz podany?

7

Każda osoba jest upoważniona, bo otwarcie jest jawne, więc najlepiej tak wpisać, albo nic.

Co do podawania numerów ogłoszeń, to jest jakieś niezrozumienie. W przeciwieństwie do prostego ogłoszenia porządnej specyfikacji nie da rady napisać w kilka minut i nie radzę w najpopularniejszym trybie ryzykować najpierw ogłoszenie potem specyfikacja. Raczej odwrotnie, a wtedy trudno o numer ogłoszenia. Takie rozwiązanie dotyczy niektórych trybów, w których specyfikacja jest dostarczana później, np. przetarg ograniczony.

8

nie rozumiem po w siwz numer. W ogłoszeniu na stronie - owszem.

9

zrobiłam tak:
- wysłałam ogłoszenie  w środe
- dziś zamieszcze to samo ogloszenie plus siwz na stronie int. i tablicy ogloszen
- czy wobec powyższego nie musze mieć podpisanego ogłoszenia przez Zamawiającego w teczce tego przetargu? tylko zatwierdzenie na dokumencie siwz wystarczy?

10

ktos podpowie?

11

Żaden przepis nie obliguje Cię do posiadania "podpisanego" ogłoszenia.

12

dzieki

13

jeszcze jedno pytanko: zmiana terminu skladania ofert w DZ.U.- robie to w tym samym dniu na stronie w ktorym wysylam do Dz.U. czy dopiero po publikacji w dz.U wieszam na stronie www?

14

w tym samym jak również zmianę siwz.

15 (edytowany przez Marta 2012-10-19 12:53:20)

hm a nie w dniu publkacji zeby kazdy w tym samym dniu mial dostep do informacji o zmianie terminu skladania ofert?