1

Temat: okres realizacji zam. a płatność honorarium

PN na Koordynatora projektu (unijnego) i Asystenta Koordynatora projektu.
Zakładam, że ofertę składa firma zatrudniająca obie osoby, konsorcjum tych osób lub 1 osoba dysponująca potencjałem drugiej. Z projektu wynika, że Koordynator wykonuje zadania przez 12 miesięcy, a Asystent przez 10 miesięcy (wynika to z zadań przydzielonych do realizacji).
płatność ma być miesięczna (równe raty przez okres realizacji zadań).

Czy mogę we wzorze umowy zapisać, że Koordynator realizuje swoje zadania od-do, a Asystent od-do i tylko za te okresy należą im się  honoraria?

2

Odp: okres realizacji zam. a płatność honorarium

Oczywiście, skąd wątpliwości?

3

Bo chyba przerwy potrzebuję:) Im dłuzej się nad tym zastanawiam, tym mniej ufam swojej wiedzy...
Dzięki!

4

Jeszcze jedno mnie zastanawia:
jeśli zażądamy od wykonawcy podania ceny brutto za 1 miesiąc pracy Koordynatora i Asystenta (zakładam, że stawki będą różne), to jak ocenić najkorzystniejszą ofertę (kryterium ceny jest jedynym kryterium oceny ofert)??

Ze względu na możliwe błędy rachunkowe chciałam zrezygnować z przeliczania kwot na honorarium za całość zamówienia (tj. stawka miesięczna Koordynatora x liczba miesięcy realizacji zamówienia + stawka miesięczna Asystenta x liczba miesięcy realizacji zamówienia).

5

mon.de napisał/a:

Ze względu na możliwe błędy rachunkowe chciałam zrezygnować z przeliczania kwot na honorarium za całość zamówienia (tj. stawka miesięczna Koordynatora x liczba miesięcy realizacji zamówienia + stawka miesięczna Asystenta x liczba miesięcy realizacji zamówienia).

... hmmm. Cięzko będzie tego uniknąć. Ewentualnie możesz zażądać stawki jednego i drugiego, a obliczeń dokonać sama - informując o tym wykonawców w SIWZ.

6

Niestety pojawia się kolejny problem:
mogłabym faktycznie sama przeliczyć honorarium uwzględniając liczbę miesięcy, ale nie wiem, kiedy udzielę zamówienia (terminy zakończenia są określone konkretnymi datami), więc i okres realizacji moze być różny. Czy w takim przypadku mogę w SIWZ napisać, że przyjmuję do obliczeń takie a takie wartości (liczbę miesięcy)? Jeśli zastosuję ten przelicznik do wszystkich ofert, to chyba nikigo nie skrzywdzę?

7

Tak - dla wszytskich tak samo.

8

OK, dzięki!