1

Temat: dzielenie zamówienia

pewna szkoła zadała mi pytanie:
jak traktować stołówkę szkolną - dostawa art. spożywczych , czy wszystkie art, to jeden rodzaj, czy może warzywa osobno, mięso osobno?
nie mam doświadczenia w takich zamówieniach więc proszę napiszcie co wy na to??????

2

Odp: dzielenie zamówienia

Kiedyś brałem udział w szkoleniu na który również padło takie pytanie. Odpowieź można dzielić np. warzywa, pieczywo, nabiał nawet mięso można odzielić od drobiu.
Wykładowca zobrazował nam rozdział w następujący sposób. Jeżeli w hipermarkecie jakieś produkty leżą na tej samej półce to znaczy że należą do jednej grupy.

3

chyba trochę przesadzał ale kiedyś (w pewnym okresie) brało się pod uwagę kody CPV a teras muwi się o tym rodzaju
może jeszcze ktoś - proszę!!!!!!

4

Warzywa nie mają nic do pieczywa, do nabiału tym bardziej - nie sumujesz absolutnie. Wędliny a mięso - spory w doktrynie - jedni sumują inni nie.

5

Jeszcze jedno każde z tych artykułów możesz kupić u innego dostawcy. Ponadto możesz nie znaleźć dostawcy, który dostarczy ci wszystko.

6

super
ale jedna ze szkół podzieliła tak jak piszesz Marko ale umowy zawarła tak: jedna na pieczywo druga na pozostałe art. i ta druga umowa to dużo pow. 14.000 i co wy na to??????

7

Nic, a może nawet warto pochwalić bo kupując wszystko u jednego dostawy potencjalnie uzyskali większe rabaty...