Temat: PILNE!otwarcie ofert przy proteście na SIWZ
otwarcie ofert przypada za 4 dni, a wczoraj wpłyną protest. Czy przedłużyć termin skaładania ofert i ich otwarcia czy nie ma takiej potrzeby??
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Protest, odwołanie, skarga → PILNE!otwarcie ofert przy proteście na SIWZ
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
otwarcie ofert przypada za 4 dni, a wczoraj wpłyną protest. Czy przedłużyć termin skaładania ofert i ich otwarcia czy nie ma takiej potrzeby??
Proszę czas mnie goni ( juz raz modyfikowałam termin na składanie ofert czy mogę to zrobić jeszcze raz??
Za mało danych. Czy był terminowy? siedem dni po ogłoszeniu. Jakie postępowanie? Czego dotyczy? Ogólnie to od Zamawiajacego zależy czy przedłużyć termin składania ofert art. 180 ust 5 ... może ... Czy uwzględnicie żądanie?
fifi .. oceń argumenty zawarte w proteście - to jest dość istotne i zdecyduj czy uwzględnisz protest - wtedy przesuwaj od razu albo napisz pisemko do uczestników że o nowym terminie składania ofert wykonawcy zostaną poinformowani odrębnym pismem. Jeśli chcesz protest oddalić, bądź odrzucić to zostaw termin składania ofert jaki jest. O proteście i tak musisz wszystkich zawiadomić .. Niestety ty prowadzisz przetarg i ty masz wgląd we wszystkie dokumenty do ciebie należy ostateczna decyzja ... tyle jako wykonawca, który już nie raz miał taka sytuację. Pozdrówka
Termin składania ofert był wyznaczony na 6.09. Wprowadziłam modyfikację, dodała wymagane dokumenty, przedłużyłam terim składania na 10.09. Wcoaraj, tj. 5.06 wpłyna protest, że modyfikacja ogranicza konkurencję, (ale też doczytałam, że bezprwnie wprowadziłam modyfikacje i jest to naruszenie art. 38 ust. 5) dlatego chcę uwzglednić protest i wrócić do stanu faktycznego sprzed modyfikacji. Ale 10.09 upływa termin składania ofert wiec jak wyprowadzić składajacych oferty z błędu?? Przetarg poniżej 211 000 euro
chcę uwzglednić protest i wrócić do stanu faktycznego sprzed modyfikacji. Ale 10.09 upływa termin składania ofert wiec jak wyprowadzić składajacych oferty z błędu?? Przetarg poniżej 211 000 euro
Jeśli chcesz uwzględnić protest, to musisz przedłużyć termin składania ofert.
A na ile dni?? aż nie rozstrzygnę protestu?? wystarczy 10 dni na wszystko??
Wystarczy...
Dziękuję tak też zrobię:)
Fifi modyfikowałaś SIWZ to znaczy, że chciałaś coś w niej zmienić lub dopisać. Jeżeli są to ważne zmiany, które mogą wpłynąć na sposób wykonania zadania, jakości materiałów itp. to może lepiej unieważnić przetarg, poprawić specyfikację i ogłosić go ponownie.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc