1

Temat: pkt 14 protokołu - uniewaznienie

czy przy unieważnieniu postępowania powinno być zatwierdzenie wyniku postępowania przez członków komisji?

2

Odp: pkt 14 protokołu - uniewaznienie

Komisja nie zatwierdza wyników postępowania. W tym punkcie masz tylko informację kiedy komisja zakończyła prace. Wynik zatwierdza kierownik/osoba upoważniona.

3 (edytowany przez rybicka81 2012-11-07 08:04:34)

dobrze ale każdy z członków komisji musi mi podpisać się w tym miejscu?

4

Tak, jest miejsce na podpisy w pkt. 14

5

Tak, każdy powinien mieć miejsce, ale czy każdy musi się podpisać, to nie jest oczywiste.

6

Jak nie jak tak!

7

A co mi Marcel obieca za brak podpisu? Nieważność postępowania??? Czy może coś gorszego???

8

Nic nie obiecam, kontrola owszem tak.

9

Ciekaw co.

Jak coś groźnego, to może warto mi wysilić się wcześniej.

10

Nie wiem, czym może skończyć się kontrola i wykazanie niekompletnych dokumentacji. Ale znając kontrolujących to może być nieprzyjemnie.

11

Jak nie wiemy co kontrola, to powiedzmy sobie jaki formalny skutek może spowodować brak podpisu 1 członka komisji.

12

Dobre pytania, bo wpływu na wynik postępowania nie będzie miało, umowy z tego tytułu nie rozwiążą. Za prace komisji odpowiada kierownik, zatem to on może ponieść konsekwencje. A jakie to już nie wiem, czy skończy się to upomnieniem czy karą pieniężna, czy tylko wpisem do protokołu kontrolującego.

13

Konsekwencje? Najpierw będą wyjaśnienia i wspomniany kierownik na pewno logicznie wszystko wyjaśni, więc w normalnym przypadku nie ma o co martwić się.

14

proszę o pomoc
moja sytuacja jest taka ogłosiłam przetarg na 2 kredyty w jednym postępowaniu bez podziału na części jest już po wyborze oferty w siwz był zapis że umowy na kredyty będą podpisywane osobno na jeden kredyt podpisałam już umowę a z tego drugiego chce zrezygnować bo znalazły się środki w budżecie na jakiej podstawie mogę unieważnić przetarg tylko na ten jeden kredyt
dzięki za odpowiedz

15

Nie ma takiej możliwości.

16

Jedynie podpisanie umowy a następnie rezygnacja z całej transzy jeżeli umowa to dopuszcza. A jak nie to szukajcie innego zapisu umowy, ktory pozwoli na np. odstąpienie od umowy.

17

dzięki właśnie tak myślę żeby tak zrobić podpisać i wypowiedzieć