1

Temat: błąd w wartości umowy w ogłoszeniu

Witam.
Przeglądałam postępowania sprzed dwóch lat i okazalo się, że w ogloszeniu o udzieleniu zamówienia błędnie podano wartość oferty wybranej. błąd wynikł z obliczeń, w umowie są tylko ceny jednostkowe i podany termin wykonania, czyli 36 m-cy. po przemnożeniu daje to jakąś wartość. I ta wartość została błędnie zsumowana. Czy mogę na dzień dzisiejszy wysłac ogłoszenie o zmianie ogloszenia dotyczące tego tematu? Czekam na rady. plisss.

2

Odp: błąd w wartości umowy w ogłoszeniu

Ja bym zakopał i nie ruszał, ale czy możesz poprawić?, możesz!.

3

tak, tylko jest jeden mały problem, o tą różnicę - bo to niemała różnica - brakuje nam teraz kasy a gdyby była prawidłowa wartość pilabym kawę..

4

Jak to się mówi, lepiej późno niż wcale.

5

to co wysłać, nie?

6

Pewnie że można wysłać, przecież nic na przeszkodzie nie stoi.

7

dzięki serdeczne, lepiej poprawić teraz choć po tak dlugim czasie niż zeby kontrola wykazała...

8

a jeszcze jedno pytanko.
jeśli postępowanie było w trybie WR - dwa przetargi unieważnione, czy mogę zrobić zamówienie dodatkowe? w ustawie jest napisane, ze tylko w trybach PN i PO

9

Zamówienie dodatkowe?, to właśnie tryb z WR! a jego istotą jest wykonanie w trakcie trwania zamówienia podstawowego, więc nie kapuje o co biega.

10

Ja też

kasiaha napisał/a:

WR - dwa przetargi

- to WR czy przetargi???

Zaś zamówienia dodatkowe zawsze odradzam.

11

a powiedzcie mi w ogłoszeniu o udzieleniu zamówienia na UZP wpisuje się w Sekcji IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT) wartość kosztorysu inwestorskiego zamówienia podstawowego + uzupełniającego czy tylko podstawowego a uzupełniające wpisać w protokół?

12

Wartość szacunkowa wraz z uzupełniającymi.