Temat: co z tym Wykonawcą?
w siwz był zapis, że transport musi byc wykonywany przez Wykonawcę. tymczasem wykonawca wskazał, że transport wykona podwykonawca. Czy można odrzucić takiego wykonawcę?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → co z tym Wykonawcą?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
w siwz był zapis, że transport musi byc wykonywany przez Wykonawcę. tymczasem wykonawca wskazał, że transport wykona podwykonawca. Czy można odrzucić takiego wykonawcę?
Napisz Gosia jakież to specyficzne zadanie macie do zrealizowania, że podwykonawstwo jest niedopuszczalne...
no dopuszczone jest podwykonawstwo ale jest taki dodtakowy zapis, że trnsport wykonawcy
Ok, ale potrafisz udowodnić jego zasadność?
no ja jestem od strony wykonawcy więc nie wiem jaka jest zasadność takiego zapisu, ale jest.
no i mnie akurat zależy na wykorzystaniu tego zapisu
No to go nie wykorzystasz. Napisz jeszcze tylko jaki był dokładny zapis w SIWZ - transport będzie wykonywany przez wykonawcę czy jest mowa wprost, że nie można transportu podwykonywać?
"odbiór dokonywany będzie transportem Wykonawcy"
Trzeba było tak napisać od razu. Z tego nie wynika żaden zakaz podwykonawstwa. Ewentualnie można doszukiwać się błędu językowego zamawiającego gdzie lepszą formą byłoby - transport zapewni wykonawca.
Należy się pogodzić z porażką i w kolejnych przetargach zaproponować lepsze warunki:)
A co, jest już porażka?
Nie widzę podstaw, ? transportem Wykonawcy" ja rozumiem, że po prostu zamawiający nie zamierza transportować i należy to uwzględnić w cenie.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc