Temat: pkt 14 protokołu - uniewaznienie
czy przy unieważnieniu postępowania powinno być zatwierdzenie wyniku postępowania przez członków komisji?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Dokumentowanie zamówień publicznych → pkt 14 protokołu - uniewaznienie
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
czy przy unieważnieniu postępowania powinno być zatwierdzenie wyniku postępowania przez członków komisji?
Komisja nie zatwierdza wyników postępowania. W tym punkcie masz tylko informację kiedy komisja zakończyła prace. Wynik zatwierdza kierownik/osoba upoważniona.
dobrze ale każdy z członków komisji musi mi podpisać się w tym miejscu?
Tak, jest miejsce na podpisy w pkt. 14
Tak, każdy powinien mieć miejsce, ale czy każdy musi się podpisać, to nie jest oczywiste.
Jak nie jak tak!
A co mi Marcel obieca za brak podpisu? Nieważność postępowania??? Czy może coś gorszego???
Nic nie obiecam, kontrola owszem tak.
Ciekaw co.
Jak coś groźnego, to może warto mi wysilić się wcześniej.
Nie wiem, czym może skończyć się kontrola i wykazanie niekompletnych dokumentacji. Ale znając kontrolujących to może być nieprzyjemnie.
Jak nie wiemy co kontrola, to powiedzmy sobie jaki formalny skutek może spowodować brak podpisu 1 członka komisji.
Dobre pytania, bo wpływu na wynik postępowania nie będzie miało, umowy z tego tytułu nie rozwiążą. Za prace komisji odpowiada kierownik, zatem to on może ponieść konsekwencje. A jakie to już nie wiem, czy skończy się to upomnieniem czy karą pieniężna, czy tylko wpisem do protokołu kontrolującego.
Konsekwencje? Najpierw będą wyjaśnienia i wspomniany kierownik na pewno logicznie wszystko wyjaśni, więc w normalnym przypadku nie ma o co martwić się.
proszę o pomoc
moja sytuacja jest taka ogłosiłam przetarg na 2 kredyty w jednym postępowaniu bez podziału na części jest już po wyborze oferty w siwz był zapis że umowy na kredyty będą podpisywane osobno na jeden kredyt podpisałam już umowę a z tego drugiego chce zrezygnować bo znalazły się środki w budżecie na jakiej podstawie mogę unieważnić przetarg tylko na ten jeden kredyt
dzięki za odpowiedz
Nie ma takiej możliwości.
Jedynie podpisanie umowy a następnie rezygnacja z całej transzy jeżeli umowa to dopuszcza. A jak nie to szukajcie innego zapisu umowy, ktory pozwoli na np. odstąpienie od umowy.
dzięki właśnie tak myślę żeby tak zrobić podpisać i wypowiedzieć
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc