1

Temat: zamówienie z wolnej reki

jaki jest termin na zawarcie umowy  w trybie z wolnej reki?
czy moge w dniu negocjacji podpisac umowe?

2

Odp: zamówienie z wolnej reki

Nie widzę przeszkód - bo niby po co?

3

bo niby wykonawca moze złozyc odwołanie na wybór trybu wolnej reki, ale od ktorego momentu

4

http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=5130

5

Wykonawca może złożyć odwołanie na wybór trybu zwr w ciągu odpwiednio 5 lub 10 dni od dnia, w którym powziął lub przy zachowaniu należytej staranności mógł powziąć wiadomość o okolicznościach stanowiących podstawę jego wniesienia.

6

Tak, jednak mało prawdopodobne.

7

Teoretycznie może, ale musi być nienormalny lub nienormalne okoliczności, by po wynegocjowaniu i podpisaniu super-umowy od razu wszczynać awanturę na 4 fajery.

8

Hubal ... ale uprawnienie do złożenia odwołania na wybór trybu zwr służy potencjalnym konkurentom, a nie temu wybrańcowi smile

9

Czyli idioci pochwalili się konkurencji.

10

czyli trzeba czekać na podpisanie umowy, nie można podpisać w tym samym dniu? I jeszcze jedno czy komisja musi składać oświadczenie według druku ZP-1?

11

Ja tam nie czeka, a czy oświadczenie komisji, tak.

12

Ja unikam takich zamówień, więc mogę się mylić, ale nie rozumiem, na co czekać i jak osoby trzecie mogą dowiedzieć się, że zawieramy umowę?

13

Dlatego najlepiej ogłoszenie o zamiarze zrobic i potem z głowy.

14

A to oświadczenie ZP-1 to podpisujecie z chwilą wysłania zaproszenia? czy jak oferta wpłynię czyli w dniu negocjacji

15

Wypadałoby podpisać z chwilą wysłania zaproszenia bo już wtedy wiemy czy nie zachodzą przesłanki do wyłączenia się, ale jeśli będzie to zrobione z wpływem oferty to nic się nie stanie.

16

o jakim zamówieniu z wolnej ręki mowa ? podstawa