Temat: zamówienie z wolnej reki
jaki jest termin na zawarcie umowy w trybie z wolnej reki?
czy moge w dniu negocjacji podpisac umowe?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → zamówienie z wolnej reki
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jaki jest termin na zawarcie umowy w trybie z wolnej reki?
czy moge w dniu negocjacji podpisac umowe?
Nie widzę przeszkód - bo niby po co?
bo niby wykonawca moze złozyc odwołanie na wybór trybu wolnej reki, ale od ktorego momentu
http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=5130
Wykonawca może złożyć odwołanie na wybór trybu zwr w ciągu odpwiednio 5 lub 10 dni od dnia, w którym powziął lub przy zachowaniu należytej staranności mógł powziąć wiadomość o okolicznościach stanowiących podstawę jego wniesienia.
Tak, jednak mało prawdopodobne.
Teoretycznie może, ale musi być nienormalny lub nienormalne okoliczności, by po wynegocjowaniu i podpisaniu super-umowy od razu wszczynać awanturę na 4 fajery.
Hubal ... ale uprawnienie do złożenia odwołania na wybór trybu zwr służy potencjalnym konkurentom, a nie temu wybrańcowi
Czyli idioci pochwalili się konkurencji.
czyli trzeba czekać na podpisanie umowy, nie można podpisać w tym samym dniu? I jeszcze jedno czy komisja musi składać oświadczenie według druku ZP-1?
Ja tam nie czeka, a czy oświadczenie komisji, tak.
Ja unikam takich zamówień, więc mogę się mylić, ale nie rozumiem, na co czekać i jak osoby trzecie mogą dowiedzieć się, że zawieramy umowę?
Dlatego najlepiej ogłoszenie o zamiarze zrobic i potem z głowy.
A to oświadczenie ZP-1 to podpisujecie z chwilą wysłania zaproszenia? czy jak oferta wpłynię czyli w dniu negocjacji
Wypadałoby podpisać z chwilą wysłania zaproszenia bo już wtedy wiemy czy nie zachodzą przesłanki do wyłączenia się, ale jeśli będzie to zrobione z wpływem oferty to nic się nie stanie.
o jakim zamówieniu z wolnej ręki mowa ? podstawa
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc