1

Temat: rozbieżnośc między SIWZ a ogłoszeniem

W wyniku błędu "ludzkiego" przy kopiowaniu mam w ogłoszeniu na przetarg ograniczony inną ilość wykonanych robót a inną w SIWZ ( w SIWZ mam więcej, poprawna ilość jest w ogłoszeniu).
Czy jest jakiś sposób odkręcenia tej sytuacji?

2

Odp: rozbieżnośc między SIWZ a ogłoszeniem

Moja propozycja: modyfikacja SIWZ na stronie internetowej wraz z przesunięciem terminu składania ofert (po to by ktoś kto nie zapozna się ze zmianami mógł ewentualnie poprawić ofertę i złożyć ją w nowym terminie)

3

Dla jasności sprawy- ilości wykonanych robót to warunki udziału w postępowaniu jakie postawiłam jako Zamawiający,

4

O jakiej ilości robót piszesz? Chyba nie o warunku udziału bo tego SIWZ nie zawiera w PO...

5

przepraszam za zamieszanie- jest to przetarg nieograniczony, sorki

6

To stanowczo odradzam zabawe w modyfikacje warunków udziału w postępowaniu. Błąd ludzki skutkuje unieważnieniem

7

Nie wolno Ci zmienić warunków po wszczęciu postepowania...:(

8

tak myślałam, ale wolałam się upewnić... unieważniam z art.93, ust.1,pkt.7. tak?

9

Oczywiście

10

Za gapowe trzeba...unieważniać... betty

11

zdarza sie glowa do gory smile pociesz sie ze dobrze ze teraz zauwazylas smile

12

co to za kopiarka, która podaje coś innego niż oryginał?? Tak, tak... tylko unieważnienie..

neutral nora

13

bez watpienia unieważnienie!!!!

14

W przetargu nieograniczonym na dostawę sprzętu komputerowego wystapiła niezgodność pomiędzy SIWZ a załącznikiem do SIWZ określającym minimalne parametry przedmiotu zamówienia. W SIWZ wymagany okres gwarancji na drukarkę laserową jest 24 miesiące a w załączniku 12 miesięcy. Wydaje mi się że powinnam zastosować w tym przypadku art.93 ust. 1 pkt. 7. Ale czy na pewno nie ma innego wyjścia??

15

Proszę pomóżcie

16

A już po otwarciu ofert jestes?

17

tak po otwarciu