:-)
Chodziło mi o to, czy znajdzie się jakieś orzeczenie, w której była przytoczona definicja treści oferty.
Teoretycznie wiadomo, że oferty nie stanowią dokumenty dot. art.22 i 24 ustawy. Jest nią natomiast na pewno formularz ofertowy. No ale w przypadku gdy cena nie jest jedynym kryterium oceny to wydaje mi się, że treścią oferty może być np. jakaś koncepcja, czy pomysł. Gdyby przedmiotem zamówienia była np. pewna koncepcja, zgodna z wymaganiami Z, którą potem Wykonawca by realizował, to czy byłoby możliwe uzupełniania takiej koncepcji na podst art. 26.3 gdyby zawierała ewidentne braki i nie możliwa byłaby realizacja na jej podstawie?
Tym bardziej, że większość oferentów zastrzegła mi właśnie część oferty jako tajemnicę przedsiębiorstwa, wg mnie ewidentnie wskazując, że stanowi to treść oferty.
Zastanawiam się czy w moim przypadku nie lepiej będzie się odnieść tylko do jednej z próbek, która po prostu nie spełnia podstawowego kryterium opisanego przez Zamawiającego i na tej podstawie odrzucić ofertę (bo z tym nic nie dało by się zrobić: ani uzupełnić bo nie ma czego uzupełniać, ani wyjaśniać bo też nie ma czego, widać gołym okiem, że nie jest to produkt zgodny ze szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia).
Czy też powołać się na wszystko, na braki próbek, braki wizualizacji, na tą niezgodną z siwz próbkę, itp i wtedy odrzucić ofertę.
Zastanawiam się po prostu czy w drugim przypadku, gdzie opiszę braki nie dam szansy Wykonawcy na odwołanie z powodu braku możliwości uzupełnienia na podst. art 26.3 ?