Temat: Art. 26 ust. 2b i podwykonawcy
Witam
W SIWZ zamawiający wymaga co najmniej 1 dostawy zwierząt o wArtości min. 60 tys. brutto w ciągu ostatnich 3 lat.
Chciałbym się dowiedzieć czy nie spełniając powyższego kryterium a zgodnie z Art. 26 ust. 2b, mogę wystArtować do przetargu mając hodowcę, który spełniałby powyższe kryterium?
Chciałbym wystArtować do przetargu samodzielnie a jedynie przedstawić zamawiającemu oświadczenie, że hodowca zapewni mi do odbioru wymaganą ilość zwierząt przez zamawiającego oraz że np. transport zwierząt byłby wspArty wiedzą i doświadczeniem hodowcy w tym zakresie (sam tego typu działalności jeszcze nie wykonywałem). W tym przypadku hodowca by tylko hodował zwierzęta a ja dostarczałbym je zamawiającemu.
Jednak w rozmowie telefonicznej zamawiający powiedział, że treść Art. 26 ust. 2b dotyczy przypadku jakbym wspólnie występował do przetargu razem z hodowcą i wtedy mogę polegać na wiedzy i doświadczeniu hodowcy.
Tak więc mogę w tym przypadku wystąpić do przetargu samodzielnie (z podwykonawcą - hodowcą) czy tylko wspólnie z hodowcą?
Pozdrawiam
Wojtek
ps. To pierwszy przetarg w którym chciałbym wziąć udział.