1

Temat: zapytanie o cene - oferta od niezaproszonego

Witam !
Postępowanie o udzielenie zamówienia - sprzątanie pomieszczeń biurowych, prowadzone jest w trybie zapytania o cenę. 
Zaproszenie wysłane do 6 potencjalnych wykonawców.
Otwarcie 13.12.12r.
W dniu dzisiejszym wpłynęła mi oferta od wykonawcy do którego zaproszenie nie zostało wysłane. Prawdopodobnie składał on ofertę 4 lata temu (wtedy był to przetarg nieograniczony) adres i nip firmy się zgadza tylko inna nazwa.
Informację o prowadzonym postępowaniu prawdopodobnie wziął z naszej strony www,na stronie internetowej na prośbę jednego z zaproszonych umieściłem siwz w wersji elektronicznej - to chyba nie jest błąd ?

PYTANIE:
Co zrobić z taką ofertą ?
Oficjalne pismo i zwrócić wykonawcy czy teefon do wykonawcy i niszczarka wink a może inny pomysł ?

2

Odp: zapytanie o cene - oferta od niezaproszonego

Korzystasz z art. 89.1.5 i odrzucasz ja jako zlozona przez wykonawce niezaproszonego do skladania ofert. Oficjalnie pismo  smile

3

reasumując
- ofertę otwieram normalnie w terminie
- w druku ZP-ZOC w punkcie 8 - Do upływu terminu składania ofert złożono - wpisuję równiez tą ofertę wraz z ceną,
- w punkcie 11 Oferty odrzucone - wpisuje ta oferte
- a w informacji o wyborze oferty wypisuję wszystkie oferty które wpłynęły wraz  z ta nadprogramową - ale tu zamiast obliczenia punktów i liczby wpisuję iż oferta odrzucona i na jakiej podstawie
- oferta nadprogramowego wykonawcy sotaje w dokumentacji u mnie jemu wysyłam tylko informację z wyboru oferty

Wszystko ?

4

Jak dla mnie tak.
W przyszłosci nie zamieszczaj SIWZ  w trybie ZOC na swojej stronie internetowej. Unikniesz takich sytuacji.
Jak ktorys z zaproszonych wykonawcow bedzie chcial SIWZ w formie edytowalnej, to mu ją po prostu wyslij emailowo.