1

Temat: Gdzie zamieścić informację o udzieleniu zamówienia z WR powyżej 11.8

Przetarg z wolnej ręki na dystrybucję energii elektrycznej wartość szacunkowa powyżej progów unijnych. Gdzie zamieścić zamówienie do BZP czy UOPWE?

Może pytanie banalne, ale naprawdę nie wiem jak to jest w przypadku WR.

2

Odp: Gdzie zamieścić informację o udzieleniu zamówienia z WR powyżej 11.8

Dodam jeszcze, że moje niepewnosci wynikaja z tego zapisu w Pzp:

2. Jeżeli wartość zamówienia jest równa lub przekracza kwoty określone w przepisach
wydanych na podstawie art. 11 ust. 8, od których jest uzależniony obowiązek przekazywaniaUrzędowi Oficjalnych Publikacji Wspólnot Europejskich ogłoszeń o zamówieniach na dostawy lub usługi, zamawiający w terminie 3 dni od wszczęcia postępowania zawiadamia Prezesa Urzędu o jego wszczęciu, podając uzasadnienie faktyczne i prawne zastosowania trybuudzielenia zamówienia.

3. Przepisu ust. 2 nie stosuje sie w przypadku zamówień udzielanych na podstawie ust. 1:
1) pkt 1 lit. a, których przedmiotem są:
a) dostawy wody za pomocą sieci wodociągowej lub odprowadzanie ścieków do sieci
kanalizacyjnej,
b) dostawy gazu z sieci gazowej,
c) dostawy ciepła z sieci ciepłowniczej,
d) zastrzeżone usługi pocztowe w rozumieniu ustawy z dnia 12 czerwca 2003 r. - Prawo
pocztowe (Dz. U. z 2008 r. Nr 189, poz. 1159, z 2009 r. Nr 18, poz. 97 i Nr 168, poz.
1323 oraz z 2010 r. Nr 47, poz. 278),
e) usługi przesyłowe lub dystrybucyjne energii elektrycznej, ciepła lub paliw gazowych;

3 (edytowany przez MIRAS 2012-12-28 12:38:28)

sinek napisał/a:

Przetarg z wolnej ręki na dystrybucję energii elektrycznej wartość szacunkowa powyżej progów unijnych. Gdzie zamieścić zamówienie do BZP czy UOPWE?

Ani tu (BZP) ani tu (UOPWE), ani tam (powiadomienie Prezesa UZP).

4 (edytowany przez sinek 2012-12-28 12:45:14)

ok. Miras, więc gdzie?
Zaznaczę, żę mówimy o ogłoszeniu o udzieleniu zamówienia, nie o wszczęciu postępowania.

5

...... aaa to zmienia postać rzeczy. Tylko jaki związek ma ogłoszenie o udzieleniu z tym o czym piszesz w #2 ?!?

W UOPWE.

6

ok.dziekuję, zamotałem z tym 67.2

a przy okazji ...nigdy nie miałem okazji zamieszczać ogłoszeń w UOPWE, rozumiem, że rejestruję sie przez SIMAS i właśnie przez tę stronę zamieszczam ogłoszenia.

7

Tak.

http://simap.europa.eu/enotices/changeLanguage.do?language=pl