Temat: Wydłużony termin realizacji zadania w ofercie
Witajcie,
Wykonawca w złożonej ofercie wydłużył termin realizacji zadania ( i to znacznie ). Wszystko wskazuje na rozmyślne działanie, dlatego ciężko mówić o omyłce. Odrzucić?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → Wydłużony termin realizacji zadania w ofercie
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witajcie,
Wykonawca w złożonej ofercie wydłużył termin realizacji zadania ( i to znacznie ). Wszystko wskazuje na rozmyślne działanie, dlatego ciężko mówić o omyłce. Odrzucić?
87.2.3, poprawić.
Poprawiasz datę i zawiadamiasz o tym Wykonawcę.
Art. 87 ust. 1 pkt 3 - jako inna omyłka
Art. 87 ust. 1 pkt 3 - jako inna omyłka
87.2.3!!!
Przepraszam nie zauważyłam art. 87 ust. 2 pkt 3 Racja Marcel
Dzięki z odzew, problem jednak w tym, że wykonawca z premedytacją wpisał inny termin a dokładniej dopisał jeszcze jeden termin do prawidłowego.
Uznał, ze nie jest w stanie dostarczyć wszystkich wymaganych materiałów w terminie i obok prawidłowego terminu dostawy zrobił dopiskę, że kilka przedmiotów (wymienił je) zrealizuje w 2 tygodnie później.
Zastanawiam się, czy tak celowe działanie można traktować jako omyłkę?
Nic się nie stanie jak poprawisz (choć działanie było oczywiste). Wykonawca się nie zgodzi, to zostanie wykluczony. Sprawa czysta, bez domysłów. To wykonawca pisał ofertę, to nich się teraz tłumaczy, co miał na myśli
Dokładnie j.w.
ok. dzięki
Ja bym tego nie poprawiał bo to nie jest omyłka z art. 87.
Są i na ten temat wyroki, więc jest do poprawienia, nie podam sygnaturki bo pod ręką nie mam.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc