1

Temat: Oferta przekraczająca kwotę Zamawiającego

Krótkie pytanie: jest Oferta, nie najkorzystniejsza, w sumie to ostatnia z 12 przedłożonych. Przekracza wartość, jaką Zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia. Czy taką ofertę także traktuje się od razu jako odrzuconą/do odrzucenia powołując się na ustawę? Pytanie formalno-prawne bo nie wpływa to na całość zamówienia. Tylko, że w ustawie nie znalazłem zapisu, który mówiłby, że należy taką ofertę odrzucać. Kwalifikacja oferty do odrzucenia uwzględnia inne rzeczy ale akurat nie to.

2

Odp: Oferta przekraczająca kwotę Zamawiającego

Nie cena oferty nie może być podstawą do odrzucenia. Po prostu zostaje ważna i przewyższa waszą kwotę.

3 (edytowany przez covec 2013-02-07 10:57:43)

Oferta jak każda inna. Każdą ofertę należy zbadać i ocenić. Może być tak że poprzedzające ją 11 ofert zostanie odrzuconych i zostanie Tobie ta jedna smile i co wtedy? wg stanu faktycznego o którym napisałeś, jeśli nie zwiększycie kwoty, to unieważniasz postępowanie.

4

Czyli tak jak myślałem ale pewny nie byłem. Tłusty czwartek to i myśli cięższe tongue. Dzięki serdeczne

5

Oceniasz wszystkie.

6

oceniasz, sprawdzasz, uzupełniasz wyjasniasz... wszystkie które wpłynęły a oferty tej najwyższej też nie odrzucasz jeśli zostanie tylko uniewazniasz postępowanie...

7

Zgadzam się z covec i versus_zp

8

quong napisał/a:

Krótkie pytanie: jest oferta, nie najkorzystniejsza, w sumie to ostatnia z 12 przedłożonych. Przekracza wartość, jaką Zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia. Czy taką ofertę także traktuje się od razu jako odrzuconą/do odrzucenia powołując się na ustawę? Pytanie formalno-prawne bo nie wpływa to na całość zamówienia. Tylko, że w ustawie nie znalazłem zapisu, który mówiłby, że należy taką ofertę odrzucać. Kwalifikacja oferty do odrzucenia uwzględnia inne rzeczy ale akurat nie to.

no bardzo przepraszam ale mimo najszczerszych chęci NIE ROZUMIEM PYTANIA