Temat: ten sam producent?
Czy zgodne z przepisami jest żądanie zamawiającego, aby macierz pochodziła od tego samego producenta, co serwer, do którego macierz jest przeznaczona?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy zgodne z przepisami jest żądanie zamawiającego, aby macierz pochodziła od tego samego producenta, co serwer, do którego macierz jest przeznaczona?
ja już skapitulowałem. Informatyk wie, że odpowiada za opis przedmiotu zamówienia, a opis ograniczający konkurencję podpada, a za wszystko odpowiada kierownik zamawiającego
Tu też ten zapis nie ma szans? U nie co prawda też za opis odpowiada informatyk (dostał to na piśmie), ale przetarg jest w ramach projektu unijnego, wiec w razie błędów grozi nam korekta finansowa (spore pieniądze).
wiem, ale trudno być wszystkim naraz. Problem polega na tym, że w razie problemów to ten od zamówień popełnił błąd (zaraz tak wszyscy myślą)...
Ale Twoim zdaniem zapis o tym samym producencie jest niezgodny z przepisami?
nie wiem, ale skoro jest taki zapis, to znaczy, że nie jest to takie oczywiste. To już koledzy informatycy muszą wyjaśnić.
formalnie - jeśli umotywujesz iż jest niezbędnym aby była ta a nie inna bo jest kompatybilna w sposób najwydajniejszy, pewnie by przeszło. Poza tym nie wskazujesz producenta serwera więc jest oki.
cbud nie trzeba wskazać producenta wprost z nazwy. Piszę, bo wiem to z doświadczenia. Poczekaj na pytania do siwz, a zobaczysz Rozumiem oczywiście, że każdy chce sprzedać to co ma, ale wprost nie raz wskażą Tobie jakiej firmy urządzenie chcesz
Też się skłaniam do takiej logiki. Informatyk mnie zapewnia, że w razie kontroli się wybroni. I o to chyba chodzi.
Dzięki za pomoc.
Co do zasady to jeden producent nie ma żadnego znaczenia w tym przypadku.
Kompatybilność zapewniają protokoły i standardowe sposoby podłączenia a nie jeden producent sprzętu.
Strasznie nie podoba mi się podejście, że w razie kontroli się wybroni. Z jednego zarzutu na pewno ale jeśli ktoś się doczepi patrząc na 2 twoje wątki nie będzie problemem udowodnić, że spełnia to tylko jedno urządzenie.
Problemem nie jest jeden czy dwa zapisy ale wszystkie parametry krzyżowo
Jak zamówienia może świadczyć tylko 1 wyk. to nie rób PN.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc