Temat: Odpady komunalne!!! Jak zwykle odwrotna kolejność ....
Sytuacja co najmniej dziwna....
Podpisana umowa na wywóz odpadów komunalnych od 1 sierpnia 2013 r. na 24 m-ce (wydatkowanie środków do 14 000 euro), stawka oczywiście wpisana w umowę;-)
Dzisiaj dostaję fakturę z prawie podwojoną stawką !!! No więc dzwonię do źródełka, a tu Pani ze stoickim spokojem, że tak owszem podnieśli i że pisemka w tej sprawie były wysyłane w grudniu 2012 r. (oczywiście nic nie przyszło) - firmy odbierające Odpady zostały zobowiązane przez sejmik wojewódzki do odstawiania odpadów komunalnych do jednej spalarni (siła wyższa).
Teraz chcę przygotować pisemko o korektę, ale pewnie i tak będziemy musieli zapłacić po nowemu, tylko Jakiś aneks powinien być.
No właśnie, czy ja taki aneks mogę podpisać z tą firmą? (po nowej stawce dalej jesteśmy do 14 000 euro).
I na koniec wisienka na torcie: umowa nasza będzie obowiązywać i tak tylko do końca czerwca b.r., później wygaśnie automatycznie, bo gmina przejmie cały odbiór odpadów w mieście ;-)
I bądź tu mądry ... Jak postąpilibyście w takiej sytuacji?
1. Podpisalibyście aneks co do daty obowiązywania i nowej kwoty ? (dalej art. 4 pkt 8)
2. Jakieś przeszacowanie, notatka do księgowego, zgoda kierownika ?