1

Temat: braki oswiadczeń, dokumentów oraz formularza oferty

Witam !

Przetarg nieograniczony na zakup drobnych części.

Wpłynęły 2 oferty. W tym jedna wybrakowana.

Zamawiający wymagał formularza ofertowego, cenowego, oświadczeń o braku podstaw do wykluczenia, spełnianiu warunków,  informacji o podwykonawcach oraz informacji o potencjale technicznym - wykaz punktu odbioru części i aktualny odpis z właściwego rejestru.

Z wymienionych mam złożony tylko formularz cenowy i to nie na moim druku.

W związku z powyższym odrzucam ofertę z art. 89 ust. 1 ustawy Pzp, tj
1) jest niezgodna z ustawą;
2) jej treść nie odpowiada treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia, z zastrzeżeniem art. 87 ust. 2 pkt 3;

coś jeszcze ? czy może wykluczamy i odrzucamy ?

pyt nr 2
czy w ZP-PN zestawienie ofert ujmuję tą "ofertę" ?! czy tylko ujmuję w zestawieniu ofert odrzuconych/wykluczonych

Pozdrawiam

2

Odp: braki oswiadczeń, dokumentów oraz formularza oferty

1. Jeśli formularz znacznie różni się od Twojego bądź jest zupełnie inny to odrzucasz Wykonawcę na podstawie art. 89 ust. pkt 1 i 2
2. W protokole ujmujesz wszystkie oferty. W późniejszych punktach wypisujesz oferty wykluczone / odrzucone.

3

1. W tym przypadku tj. jeśli  formularz ofertowy znacznie różni się od Twojego bądź jest zupełnie inny to tylko odrzucasz wykonawcę na podstawie  art. 89 ust. pkt 1 i 2. Nie wykluczasz go z postępowania dlatego że po przeanalizowaniu oferty i uznaniu, że ma błędny formularz ofertowy podlega ona odrzuceniu. W związku z tym nie wzywasz wykonawcy do uzupełnienia pozostałych brakujących dokumentów ponieważ i tak oferta podlegałaby odrzuceniu - art. 26 pkt 3 "...........chyba że mimo ich złożenia oferta wykonawcy
podlega odrzuceniu albo konieczne byłoby unieważnienie postępowania" smile

4

formularza ofertowego nie załaczył !
Dostałem tylko formularz cenowy z wyszczególnionym zakresem zamówienia i cenami jednostkowymi na formularzu zbliżonym wyglądem do mojego

5

odrzucasz wykonawcę na podstawie  art. 89 ust. pkt 1 i 2 smile

6

odrzucone smile papiery u kierownika
dzięki
raz jeszcze