1

Temat: wykaz usług i dodatkowe referencje

Witam,

w PN  żądaliśmy wykazania dwóch usług. Dodatkowo wykazane doświadczenie jest punktowane.

Warunek podstawowy jest spełniony, natomiast przy dodatkowym doświadczeniu jest mały problem.

W referencjach dołączonych do wykazu, znajdują się dwie referencje do usług, które nie są wymienione w wykazie. Z referencji wynika, że dotyczą usług wymaganych, kiedy były przeprowadzone i że zostały wykonane należycie.

Uznać te usługi i przyznać za nie punkty, czy skoro nie ma ich wymienionych w wykazie nie bierzemy ich pod uwagę?

2

Odp: wykaz usług i dodatkowe referencje

Ja bym nie brała ich pod uwagę. Wykonawca przedstawia wykaz wykonanych usług/robót i potwierdza je referencjami, że zostały nalezycie wykonane.

Wezwałabym do uzupełnienia oferty tj. przedłożenia referencji, które potwierdzałby nalezyte wykonanie usług wykazanych w wykazie (tego dodatkowego doświadczenia) smile

3

Oceniasz wówczas warunek podstawowy, raczej nie ma podstaw do wzywania, bo i po co?, warunek przecież spełnia!

4

Tak tak, warunek spełnia, do niczego nie wzywam.

Pytam tylko czy mogę przyznać punkty za usługi, które nie są przez Wykonawce wymienione w wykazie, ale są na nie referencje smile

5 (edytowany przez eva 2013-02-19 11:19:49)

Nie przyznajesz pkt smile Tylko za te co sa w wykazie i sa pod nie referencje smile

6

Raczej nie oceniasz, niestety, wykaz jest częścią integralną całości.

7

Inna oferta:
podstawowy warunek spełniony, natomiast pytanie dot. dodatkowych, punktowanych usług.

Są w wykazie wskazane usługi, takie jak wymagaliśmy, są referencje od zleceniodawcy, ale nie ma w nich wskazanych jakie kursy były realizowane dla nich. jest tylko słowo "kursy". Referencje potwierdzają należyte wykonanie.

Uznać, że wykonawca oświadcza w wykazie że to to takie kursy jak chieliśmy i w referencjach nie musi być wpisane jakie dokładnie kursy były realizowane? I przyznać punkty czy nie?

mam nadzieję, że wyraziłam się zrozumiale wink

8 (edytowany przez Marcel 2013-02-19 12:50:04)

Wystarczy jak jest w wykazie, referencje takich danych zawierać już nie muszą.

9

dzięki smile