Odp: nowela
Wszystkim zamawiaczom składam wyrazy głębokiego współczucia z okazji wejścia w dniu dzisiejszym w życie nowelizacji ustawy Pzp.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wszystkim zamawiaczom składam wyrazy głębokiego współczucia z okazji wejścia w dniu dzisiejszym w życie nowelizacji ustawy Pzp.
No i masz babo placek.... czyli muszę stosować nowe rozporządzenie.
I z tymi wykazami wykonanych usług dostaw mam problem...
Czyli co? mają mi wykazać wszystkie główne usługi (co to znaczy główne?).
A jak chcę aby wykazali 2 dla potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu i chcę punktować doświadczenie to jak to się ma do nowego rozporządzenia?
A poza tym skoro z przyczyn obiektywnych ktoś nie może uzyskać poświadczenia należytego wykonania usług/dostaw, to może sam napisać oświadczenie...
Czyli to właściwie żadne potwierdzenie...
I jak mam stwierdzić czy z przyczyn obiektywnych nie mógł dostać od Zleceniodawcy referencji?
Podpowiedzcie coś, bo nie chcę aby jedynym kryterium oceny była cena!
dzięki za życzenia;)
oraz aktów wykonawczych, w szczególności - rozporządzenia w sprawie dokumentów.
Nie wiem czy Ci dziękować karolk za te życzenia.
No i masz babo placek.... czyli muszę stosować nowe rozporządzenie.
I z tymi wykazami wykonanych usług dostaw mam problem...
A jak chcę aby wykazali 2 dla potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu i chcę punktować doświadczenie to jak to się ma do nowego rozporządzenia?A poza tym skoro z przyczyn obiektywnych ktoś nie może uzyskać poświadczenia należytego wykonania usług/dostaw, to może sam napisać oświadczenie...
I jak mam stwierdzić czy z przyczyn obiektywnych nie mógł dostać od Zleceniodawcy referencji?Podpowiedzcie coś, bo nie chcę aby jedynym kryterium oceny była cena!
dzięki za życzenia;)
W tej sytuacji (patrz:nowelizacja niby) najlepiej będzie jednak 100 % cena.
edelka jeszcze przez rok mozesz stosowac stare rozporządzenie odnosnie potwierdzania nalezytego wykonania dostaw,uslug czy robót
edelka jeszcze przez rok mozesz stosowac stare rozporządzenie odnosnie potwierdzania nalezytego wykonania dostaw,uslug czy robót
Ten zapis dotyczy wykonawcy, a nie zamawiającego!
Żądaj oświadczeń i po problemie
A jak chcę aby wykazali 2 dla potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu i chcę punktować doświadczenie to jak to się ma do nowego rozporządzenia?A poza tym skoro z przyczyn obiektywnych ktoś nie może uzyskać poświadczenia należytego wykonania usług/dostaw, to może sam napisać oświadczenie...
I jak mam stwierdzić czy z przyczyn obiektywnych nie mógł dostać od Zleceniodawcy referencji?
Zdaniem UZP, o tym które są główne decyduje wykonawca, paranoja!
Śmierć zamawiającego, rozwiązanie spółki, ... ale co już z wczasami zamawiającego? Z tego zapisu mogą być same problemy!
Marta napisał/a:edelka jeszcze przez rok mozesz stosowac stare rozporządzenie odnosnie potwierdzania nalezytego wykonania dostaw,uslug czy robót
Ten zapis dotyczy wykonawcy, a nie zamawiającego!
faktycznie dzieki za poprawke
Jak z poyższych postów wynika - to jest masakra. Stąd te wyrazy współczucia. Ja nie mam z tym problemu bo jestem już na emeryturze.
Żądaj oświadczeń i po problemie
No tak najprościej, tyle, że chcieliśmy punktować doświadczenie, a przy oświadczeniach to raczej nierealne...
Pomocy... ;(
To był pewnego rodzaju żart, na poważnie to wiadomo że na samych oświadczeniach nie da rady.
edelka póki nie wyjdzie nowe rozporządzenie bazujesz na starym jesli chodzi o dokumenty jakie zamawiający może żądać od wykonawcy
niestety to nie edelka czyli zamawiający może stosować - ale wykonawca może przez rok stosować stare rozporządzenie - jakaś paranoja - par. 9 ust. 2 rozpo.
Jak z poyższych postów wynika - to jest masakra. Stąd te wyrazy współczucia. Ja nie mam z tym problemu bo jestem już na emeryturze.
temu to dobrze -
edelka póki nie wyjdzie nowe rozporządzenie bazujesz na starym jeśli chodzi o dokumenty jakie zamawiający może żądać od wykonawcy
Ale weszło od dzisiaj...
wyżej podawali już linka, powtarzam go:
http://dziennikustaw.gov.pl/DU/2013/231
edelka póki nie wyjdzie nowe rozporządzenie bazujesz na starym jesli chodzi o dokumenty jakie zamawiający może żądać od wykonawcy
Eva chyba zaspała
O rzeczywiście Chyba poranne zaćmienie umysłu he he
Marcel dzięki za linka już sobie otwarłam i wydrukowałam.
już sobie otwarłam i wydrukowałam.
Ja też , teraz czytam i oczom nie wierzę....
eva napisał/a:już sobie otwarłam i wydrukowałam.
Ja też , teraz czytam i oczom nie wierzę....
Ano ja też nie wierzę...
A czy wiecie może czy aktualne Rozporządzenie w sprawie wzorów ogłoszeń zamieszczanych w Biuletynie Zamówień Publicznych już jest?
No to od dzisiaj sprawdzamy udział w grupach kapitałowych ...
nie ma to jak wydać informator UZP z wyjaśnieniami dot. m.in. nowego rozporządzenie, a potem ogłosić...inną wersje rozporządzenia
Niech ktoś mi powie jak ogłosić dziś postępowanie skoro mam nowe rozporządzenie w sprawie dokumentów a w biuletynie ZP w ogłoszeniu o zamówieniu mogę zaznaczyć tylko dokumenty ze starego rozporządzenia? Czy ja coś przeoczyłam?
a no właśnie..ręce opadają
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc