1

Temat: zmiana/modyfikacja siwz a wpływ ofert bez uwzględnienia tych zmian

co robicie  z ofertami które przyszły do Was i przypuszczacie że moga byc one bez uwzglednienia zmian do siwz np. wypelniony formularz cenowy przed poprawka
Dzwonicie do takich wW.  z prosba o zlożenie uzupelnienia do oferty???czyli zlozenie poprawionego formularza?

2 (edytowany przez eva 2013-02-20 11:05:58)

Odp: zmiana/modyfikacja siwz a wpływ ofert bez uwzględnienia tych zmian

Jesli chodzi o formularz ofertowy - NIE WZYWA SIE DO JEGO UZUPEŁNIENIA.

Jesli chodzi o jakieś zapisy czy zmiany ilościowe to zawsze można poprawić - ale to zależy co zostało zmienione i jaki ma wpływ na złożoną ofertę smile

3 (edytowany przez Marta 2013-02-20 11:12:24)

zle chyba wytlumaczylam, dzis mialo byc otwarcie ofert ale wczoraj zmieniono termin otwarcia i m.in. formulara cenowy do wypelnienia przez W. wplynely oferty dzis rano i przypuszczam o nie otwieralam , ze sa na starych formularzach-informowac W. o tym ze byly zmiany siwz teraz zeby do iatku mieli czas na zlozenie poprawionyvch formularzy cneowych?? formularz ofertowy jest taki sam nic sie tam nie zmienilo

4

zmiana ma duzy wplyw bo opis pozycji zostal mzieniony rpzaec co te kilka zmienionych pozycji moga miec inne ceny po zmianie

5

Nie ma obowiązku. Ja informuję.

6

psz ja tez
ale powiedz mi w jaki sposob oni te poprawki przesylaja?jaka uzupelnienie oferty? czyli wypelniony poprawiony formularz cenowy? czy musza wycofac ta pierwsza oferte i zlozyc druga ?

7

Wycofać starą i złożyć nową.

8

a jak zloza tylko uzupelnienie do ofertyi  dolacza pismo ze nie uwzglednili w ofercie zmian i przesylaja poprawoony f.cenowy?
juz tak raz mialam

9

Oferta do odrzucenia. Obowiązek pilnowania ogłoszenia ciąży wyłącznie na wykonawcy. Ty natomiast musisz pilnować terminów i ewentualnie je przedłużać.

10

Zgodnie z art. 84 ust. 1 Wykonawca może, przed upływem terminu do składania ofert, zmienić lub wycofać ofertę

11

A ja mam w SIWZ zapis, że Wykonawca może zmienić ofertę przed terminem otwarcia ofert i te koperty z opisem ZMIANA i całą resztą danych  (złożone oczywiście w zaklejonej kopercie tak jak oferta) są otwierane w pierwszej kolejności.

12

Ja tez tak mam jak izwan + wycofanie oferty.

13

ja tez mam zapis o taki: wykonawca moze przed upływem terminu do skladania ofert, zmienić lub wycofać oferte. zmiana jak i wycofanie wymagają zachowania formy pisemnej.

tak więc chyba ok bedzie jak tylko zmiane doślą