1

Temat: wezwanie do uzupełnienia a omyłka rachunkowa

Wykonawca został wezwany do uzupełnienia dokumentów, w wyznaczonym terminie nie uzupełnił więc podlega wykluczeniu i odrzuceniu. Po terminie do składania uzupełnień zauważyłam że cena została źle podana i podlega poprawieniu jako oczywista omyłka rachunkowa. Czy w przypadku jeśli oferta podlega wykluczeniu mam obowiązek poprawić oczywistą omyłkę rachunkową?

2

Odp: wezwanie do uzupełnienia a omyłka rachunkowa

Jeśli chcesz możesz dla swojej wiadomości poprawić taką omyłkę.

Oferta podlega wykluczeniu i odrzuceniu więc po co. smile I tak w informacji (piśmie) o wyborze najkorzystniejszej oferty podajesz ofrty wykonawców wykluczonych i odrzuconych podając tylko uzasadnienie faktyczne i prawne.

3

Dzięki eva, A powiedzcie mi jeszcze czy w wyłonieniu na stronę internetową dajecie uzasadnienie faktyczne i prawne wykluczenia i odrzucenia? według przepisów nie trzeba ale spotykam się że są, a jak wy robicie

4

Ja zamieszczam na stronie internetowej tylko informację o wyborze najkorzystniejszej ofercie + inne ważne oferty złożone w postępowaniu + ceny + punktacja.

Natomiast w pismach do wykonawców zawarta jest cała treść zgodnie z art. 92 ustawy tj. wybór najkorzystniejszej oferty + ważne oferty które zostały złożone w postępowaniu łącznie z cenami i punktacją oraz podaję informacje o wykonawcach wykluczonych i odrzuconych + uzasadnienie faktyczne i prawne smile

5

to robimy tak samo smile

6

wink

7

eva napisał/a:

J

Natomiast w pismach do wykonawców zawarta jest cała treść zgodnie z art. 92 ustawy tj.

92.1 wykonawcy
92.2 internet+tablica

8

strona - podstawa prawna
pismo - całość