26

Odp: Odwołanie do KIO a wadium

Tak wszystko ładnie pięknie tylko że jest to dokument, którego nie mogliście żądać. Co prawda termin na wniesie odwołania na treść SIWZ już minął ale na przyszłość to bym z tym uważał. Przerabiałem już w KIO oświadczenie o przeprowadzeniu tzw. "wizji lokalnej".

27

Mam jeszcze pytanie: ile dni mam od wydania postanowienia przez KIO na powtórzenie czynności i wysłanie Informacji o wyborze najkorzystniejszej oferty ? W ustawie nie umiem tego znaleźć.

28

Nie zostało to określone.

29

versus_zp napisał/a:

Tak wszystko ładnie pięknie tylko że jest to dokument, którego nie mogliście żądać. Co prawda termin na wniesie odwołania na treść SIWZ już minął ale na przyszłość to bym z tym uważał. Przerabiałem już w KIO oświadczenie o przeprowadzeniu tzw. "wizji lokalnej".

No właśnie jak to jest czy zamawiający może żądać np. oświadczenia że wykonawca zapoznał się z obiektem, czy może żądać tylko dokumentów określonych w Rozporządzeniu Prezesa RM w sprawie rodzaju dok. .....

30

Nie można. w przetargu mogą brać udział podmioty z rożnych miejsc na świecie. Dlaczego miały być uprzywilejowany ten co ma siedzibę tuż obok i zrobić wizję lokalną przy okazji a co ma powiedzieć ten z Portugalii. Poświadczać nieprawdy tez nie będą ze widzieli skoro nie widzieli. Oferta powinna być możliwa do złożenia wyłącznie na podstawie dokumentów dostępnych na stronie internetowej bez konieczności kontaktu osobistego z zamawiającym.

31

Jeszcze wracam do tej sprawy bo nie daje mi spokoju. Jeżeli nie można żądać wizji lokalnej to jak się ma do tego "Zebranie wykonawców" ?

32

Nijak. Przyjazdu wykonawców przecież żądać nie możesz, tylko je zwołujesz w celach informacyjnych. Informację z zebrania umieszczasz na stronie, wraz z pytaniami i odpowiedziami oraz przesyłasz wykonawcom, którym przekazałaś SIWZ.

33

psz napisał/a:

Nijak. Przyjazdu wykonawców przecież żądać nie możesz, tylko je zwołujesz w celach informacyjnych. Informację z zebrania umieszczasz na stronie, wraz z pytaniami i odpowiedziami oraz przesyłasz wykonawcom, którym przekazałaś SIWZ.

J/w