1

Temat: Plan zamówień

środki w budżecie to kwota 35000zł brutto czyli netto około 28000 zł  to 6965,87 euro

podajcie  jak u was odbywa się Planowanie
czy Planowanie to wydzielenie z tej kwoty 35000,- zł
1)na środki czystości  5000,- zł
2) materiały biurowe   10000,- zł
3) meble  4000,- zł
itd. bez dokładnego wyliczenia co chcemy kupić

czy palnując takie wydzielenie  dokładnie wyceniacie że chcecie
10 ryz papieru , 10 ołówków, gumki  itd. i jeszcze to wyceniacie robiąc szacunek  - skoro i tak jesteśmy ponizej 14 000 euro ,

prosze o wasze przykłady

bo jak wiem  Plan Planem a życie życiem  a zyczenia pracowników to jeszcze co innego.

2

Odp: Plan zamówień

do planu zamowien przynosza mi co chca kupic za ile w jakim terminie , ja to sumuje w zbiorczy plan i mowie co jakim trybem a co poza, i dopiero na etpaie zamawiania-wszczecia prosze o dokument z iformacja jak oszacowali przedmiot zamowienia

3

czy obowiązek sporządzenia takiego planu wynika z jakichś konkretnych przepisów? czy jak z planu budżetu na dany rok widać co przetargiem a co poniżej 14 tys. euro ta taki plan też trzeba sporządzić?

4

nie ma obowiązku tworzenia planu zamówień publicznych

5

ja mam regulamin wewnętrzny więc musze sobie zaplanowac ale czy mogę jak wyżej pytałam czy musze dokładnie określac wszystkie składniki zakupowe w detalach i szczegolach dlatego pytam tych co robia juz takie plany pod swoje regulaminy
czysta praktyka mnie interesuje

6

Ja również zgodnie z regulaminem, ale kwoty nie są "konkretne", lecz przeważnie planuję bazując na poprzednich latach.