Odp: nowela
Marcel, ale szad pisze o sytuacji, gdy wykonawca nie złożył także na wezwanie żadnej informacji i listy
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Marcel, ale szad pisze o sytuacji, gdy wykonawca nie złożył także na wezwanie żadnej informacji i listy
ogólnie chodzi mi oto, że z art. 24b.3 wykluczyć możemy tylko jak nie złoży listy lub nie złoży wyjaśnień, jeżeli, wystąpimy o wyjaśnienia na mocy art. 24b.1.
w art. 24b.3 nie ma nic mowy o tej informacji.
z art.24b.1 korzystamy, jak wykonawca złoży listę - dobrze kombinuję?
dalej ciągnąc wątek.
wykonawca nic nie złożył z ofertą, nic nie złożył na wezwanie.
wykluczam go z art. 24b.3, na to wykonawca mówi: nie mogę być wykluczony bo nie należę do żadnej grupy, więc nie mogłem złożyć tej listy.
jak dla mnie w art. 24b.3 powinno być: "... oraz wykonawcę, który nie złożył listy ALBO INFORMACJI, o których mowa w art. 26 ust. 2d."
Tak w ogóle to to informacja dot. GK w siwz powinna być w oświadczeniach z art 24, czy może gdzie indziej (inne dokumenty). W końcu nie wykluczamy za sama przynależność do GK tylko za przynależność utrudniającą konkurencję...
powiedz mi covec w jaki sposób jesteś to w stanie ocenić tą przynależność. przecież jak wystąpisz o wyjaśnienia z art. 24b.1 to wykonawca napisze, ze to w żaden sposób nie utrudnia konkurencji. albo mu uwierzysz albo nie.
art. 24b.2 tak faktycznie nic nam nie daje. bo co to są te obiektywne czynniki?
przynależność można stwierdzić; albo jest w grupie, albo nie. A jaki wpływ na zachowanie uczciwej konkurencji to ma, to tak samo jak przy ocenie rażąco niskiej ceny, zwalić na zamawiacza, niech ocenia....obiektywne czynniki mające wpływ na wykonanie zamówienia ...technologia i inne bzdety...
To jak myślicie, gdzie umieścić wymaganie tej informacji, w dokum. z art. 24?
już nie mam sił dziś na to.
weekend idzie, wiosna idzie, wczoraj złoty medal. to są powodu do radości
Covec zerknij na projekt rozp. w sprawie ogłoszeń.
serdeczne dzięki
Bitter, zwróć uwagę na ilość postów (160), głowa puchnie od tej nowelizacji i percepcja spada...:)
gdzie ten cudowny projekt znajdę? i czy aby jest to już ostateczna wersja?
http://www.uzp.gov.pl/cmsws/page/?D;2445
http://www.itexa.pl/legislacja/23-rozp-ws-ogloszen/99-projekt-rozp-ogloszenia.html
zal.1
ten projekt pewnie zostanie zmieniony bo w niektórych miejscach nijak ma się do opublikowanego rozporządzenia o dokumentach.
z tego co widzę, to bazuje na projekcie rozporządzenia a dokumentach, który nie był identyczny z ogłoszonym rozporządzeniem.
Innymi słowy CYRK i 3 metry mułu
miał jednak rację jeden minister sportu. Polska to nadal dziki kraj.
Jest wreszcie zmiana rozporządzenia w sprawie wzorów ogłoszen.
W dniu 1 marca 2013 r w Dzienniku Ustaw pod poz. 279 zostało opublikowanie ropzporządzenie Prezesa Rady Ministrów z dnia 28 lutego 2013 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie wzorów ogłoszeń zamieszczanych w Biuletynie Zamówień Publicznych
Wreszcie....
NIEMOŻLIWE, ciekawe jak długo będziemy czekać na rozp. w sprawie wzoru sprawozdania...może do grudnia?
NIEMOŻLIWE, ciekawe jak długo będziemy czekać na rozp. w sprawie wzoru sprawozdania...może do grudnia?
pewnie tak. profilaktycznie to już bym radził liczyć każdą wydaną złotóweczkę z art. 4 pkt. 8
tak tak tylko kto ma to liczyc??tu jest problem- osoba od zp?wydzial fin?naczelnicy działów?wojna trwa..kazdy czeka na na wzor sprawozdania zeby wiedział jakie dane potrzebne a tu d...
osoba sporządzająca sprawozdanie, czyli w moim przypadku niestety ja, mimo, że nie wszystko przychodzi przez moje ręce. teraz będę musiał prosić o każdą fakturę, rachunek, umowę.
podobno dotacje jakie są przyznawane organizacją pożytku publicznego też powinno się w to wliczać
w malych jednostkach do przejscia , gorzej w duzych gdzie ok 100 faktur miesiecznie musiałoby przejsc przez Twoje rece
Wspomóżcie błądzącego we mgle. Chce w przyszłym tyg. ogłosić postępowanie na RB. Podjazd dla niepełnosprawnych. Mała wartość.
Nie opisałem żadnych warunków.
Żądam tylko:
- oświadczenie o spełnianiu warunków z 22.1.
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z art. 24.1
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
Dodałem w SIWZ zapis, iż :
Wykonawca wraz z oferta składa listę podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 2 pkt. 5 ustawy, albo informacje o tym, że nie należy do grupy kapitałowej (załącznik nr 3 do SIWZ)
Czy jest jeszcze coś co muszę uwzględnić lub zmienić w siwz co przyniosła nam nowelizacja?
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc