26

Odp: Brak info. o nieprzynależności

...stawiam że orzeczenia pójdą w tym kierunku:
- należy wykluczyć z postępowania 24b.3
dlaczego?
- wykonawca z mocy prawa ma obowiązek złożyć "listę" albo"informację"
- nie składa ani jednego ani drugiego
- wzywamy (druga szansa)
- nadal nie składa ani jednego ani drugiego
- zatem należy wykluczyć wykonawcę w oparciu o domniemanie, że skoro nie sklada  "informacji" to należy do grupy kapitałowej i powinien złożyć "listę", skoro powinien złożyć "listę" a jej nie składa to jak wyżej.

To tak na szybko wink

27

To jeden z głównych problemów. Wszyscy zadają sobie pytanie co zrobić w takiej sytuacji. Im szybciej bedzie jakaś opinia lub wyrok tym lepiej. Tylko jak zycie znam prędzej czy później każdy wyrok będzie mówił inaczej tak jak teraz.

28

a przypadkiem nie jest tak że należy w wezwaniu do uzupełnienia wspomnieć sankcje za nie dostarczenie ośw lub listy.

ja bym napisał że nie dostarczenie oświadczenia i listy do xx-xx-xx daty spowoduje wykluczenie,

gorzej jak dostarczy listę, to sprawdzamy czy z pozostałych ofert nzłożonych nie ma na tej liście danej firmy,

a jak się okaże że jest to .....  to jak to ogarnąć wtedy = co decyduje o "zachwianiu uczciwej konkurencji ":) smile

29

Gordon napisał/a:

a przypadkiem nie jest tak że należy w wezwaniu do uzupełnienia wspomnieć sankcje za nie dostarczenie ośw lub listy.

ja bym napisał że nie dostarczenie oświadczenia i listy do xx-xx-xx daty spowoduje wykluczenie,

gorzej jak dostarczy listę, to sprawdzamy czy z pozostałych ofert nzłożonych nie ma na tej liście danej firmy,

a jak się okaże że jest to .....  to jak to ogarnąć wtedy = co decyduje o "zachwianiu uczciwej konkurencji ":) smile

A wtedy zamieniasz się w analityka, detektywa i biegłego smile a procedura trwa i trwa.

30

Apollo napisał/a:

Mam pewne przemyślenia, w jaki sposób poradzić sobie z tym problemem, ale pogłówkujcie najpierw sami ... .

Czekam  cool