1

Temat: pełnomocnictwo

wykonawca złożył aktualny krs oraz pełnomocnictwo dla osób podpisujących ofertę z 2011 r. Jednak od tego czasu zmienił się zarząd spółki i osoby, które dawały wówczas pełnomocnictwo nie są już w składzie zarządu. Czy mogę wezwać wykonawce do uzupełnienia dokumentów z których będzie wynikało, że w 2011 pełnomocnictwa były dane przez uprawnione osoby czy nic z tym nie robić?

2 (edytowany przez covec 2013-03-11 09:13:01)

Odp: pełnomocnictwo

Jak na moje, to skoro KRS jest aktualny, a z aktualnego KRS wynika, że osoby  które podpisały pełnomocnictwo nie są upoważnione do reprezentacji podmiotu, to należy wezwać do uzupełniania pełnomocnictwa podpisanego przez osoby zgodnie z aktualnym krs. Wtedy wszystko będzie jasne.

3

covec napisał/a:

Jak na moje, to skoro KRS jest aktualny, a z aktualnego KRS wynika, że osoby  które podpisały pełnomocnictwo nie są upoważnione do reprezentacji podmiotu, to należy wezwać do uzupełniania pełnomocnictwa podpisanego przez osoby zgodnie z aktualnym krs. Wtedy wszystko będzie jasne.

J/w.

4

tak ale oni tłumaczą, że tamte pełnomocnictwa nie zostały odwołane - sa ważne

5 (edytowany przez Darek W. 2013-03-11 11:50:31)

dorota26 napisał/a:

tak ale oni tłumaczą, że tamte pełnomocnictwa nie zostały odwołane - sa ważne

No i mają rację. Zostaw jak jest. Ewentualnie  - rozpocząć "procedurę" wyjaśniającą.

6

ale w wyniku wezwanie do złożenia wyjaśnień jeśli pełnomocnicy napiszą, że przedłożone pełnomocnictwo obowiązuje do dnia dzisiejszego pomimo zmian składu osobowego zarządu głównego PCK będzie wystarczające??? Czy powinna mieć coś więcej np. stary KRS lub odpis pełen

7

Jak Darek W.

8

dorota26 napisał/a:

ale w wyniku wezwanie do złożenia wyjaśnień jeśli pełnomocnicy napiszą, że przedłożone pełnomocnictwo obowiązuje do dnia dzisiejszego pomimo zmian składu osobowego zarządu głównego PCK będzie wystarczające??? Czy powinna mieć coś więcej np. stary KRS lub odpis pełen

nie wzywasz pełnomocników tylko wykonawcę