Odp: nowela
Ja mam oświadczenie i listę na jednym druku. Coś będzie musiał załączyć. A Jeśli nie załączy to zanim wezwę do uzupełniania to napisze do UZP z prośbą o opinię w temacie. Ktoś musi wiedzieć jak prawidłowo rozwiązać taką sytuację.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ja mam oświadczenie i listę na jednym druku. Coś będzie musiał załączyć. A Jeśli nie załączy to zanim wezwę do uzupełniania to napisze do UZP z prośbą o opinię w temacie. Ktoś musi wiedzieć jak prawidłowo rozwiązać taką sytuację.
I to jest problem, brak podstawy prawnej do wykluczenia!
INFORMATOR
URZĘDU ZAMÓWIEŃ PUBLICZNYCH
Luty 2013 r.
"Składana wraz z wnioskiem o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofertą lista podmiotów będących w stosunku do wykonawcy podmiotami dominującymi lub zależnymi, albo informacja, iż nie ma powiązań podmiotów tego rodzaju, nie jest dokumentem potwierdzającym spełnienie warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, lecz dokumentem, który jest uznany za niezbędny do przeprowadzenia" postępowania (art. 25 ust. 1 ustawy Pzp).
Marcel mam nadzieje, że Państwo z UZP czytają fora
mikosław, czyli nie ma problemu? tylko nadal brak jest podstawy prawnej. To jest tylko jakaś informacja, co do której nikt jakby co się nie przyzna...
covec jak bedziesz miec odpowiedź UZP daj znać Jestem ciekawa ile im zajmie odpowiedź i czy odpowiedzą
To odpowiedź dostaniesz niezwłocznie - nie mniej niż 30 dni .
a tak, mam nadzieje, że wyrobią się w wydłużonym terminie związania ofertą
Marcel mam nadzieje, że Państwo z UZP czytają fora
Hmm, jakoś w to wątpię.
To odpowiedź dostaniesz niezwłocznie - nie mniej niż 30 dni .
to już wiemy jak interpretować termin niezwłocznie
Wracając do nowych ogłoszeń o zamówieniu: Jak dla mnie bez sensu pozostawiony jest wybór dla Zamawiającego do zaznaczenia "v" w pkt. III.4.4 Dokumenty dot. przynależności do tej samej grupy kapitałowej.
To wygląda tak, jakby Zamawiający miał jednak możliwość wyboru czy chce tych dokumentów żądać czy nie. Przecież skoro jest obligatoryjny wymóg w art. 26.2d ?
Już mogli dać tak jak w przypadku oświadczenia o spełnianiu warunków z art. 22.1 w pkt. III 4.1, że OPRÓCZ oświadczenia ..... należy przedłożyć....
Tak je śmiesznie przyczepili do tych dokumentów zagranicznych.
Tylko, że z 3 strony one - te dokumenty są takie samotne..... i nie mieliby czego napisać, że: w zakresie wykazania .... właściwie czego ?
Tak czy inaczej ja bym to trochę inaczej rozegrała z tymi dokumentami, zapewne jak i reszta użerających się właśnie praktyków :-D
Wracając do nowych ogłoszeń o zamówieniu: Jak dla mnie bez sensu pozostawiony jest wybór dla Zamawiającego do zaznaczenia "v" w pkt. III.4.4 Dokumenty dot. przynależności do tej samej grupy kapitałowej.
To wygląda tak, jakby Zamawiający miał jednak możliwość wyboru czy chce tych dokumentów żądać czy nie. Przecież skoro jest obligatoryjny wymóg w art. 26.2d ?
Już mogli dać tak jak w przypadku oświadczenia o spełnianiu warunków z art. 22.1 w pkt. III 4.1, że OPRÓCZ oświadczenia ..... należy przedłożyć....
Tak je śmiesznie przyczepili do tych dokumentów zagranicznych.
Tylko, że z 3 strony one - te dokumenty są takie samotne..... i nie mieliby czego napisać, że: w zakresie wykazania .... właściwie czego ?
Tak czy inaczej ja bym to trochę inaczej rozegrała z tymi dokumentami, zapewne jak i reszta użerających się właśnie praktyków :-D
Co tu dużo mówić czy też pisać - dziadostwo i tyle ....
Apel do karolak - podaj jeszcze raz imię i nazwisko tego posła ... a masz może maila do niego ???
Niech ktoś mi powie jak ogłosić dziś postępowanie skoro mam nowe rozporządzenie w sprawie dokumentów a w biuletynie ZP w ogłoszeniu o zamówieniu mogę zaznaczyć tylko dokumenty ze starego rozporządzenia? Czy ja coś przeoczyłam?
inne dokumenty
Zgadzam się z myszy 1953. Wpisujesz je w pozycji Inne dokumenty
.... zgodnie z komunikatem:
"Komunikat!
Szanowni Państwo,
w Dzienniku Ustaw z dnia 1 marca 2013 r. poz. 279 zostało opublikowane Rozporządzenie Prezesa Rady Ministrów zmieniające rozporządzenie w sprawie wzorów ogłoszeń zamieszczanych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 16 marca br. Do dnia wejścia w życie nowych wzorów formularzy wszelkie niezbędne informacje wynikające ze znowelizowanej ustawy Prawo Zamówień Publicznych i przepisów wykonawczych do ustawy należy wpisywać w sekcji IV.4.16 ogłoszenia o zamówieniu lub w sekcji III.6 ?inne dokumenty?, w tym informacje o oświadczeniach lub dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu oraz nie podlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, informacje o dokumentach potwierdzających, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom oraz informację dotyczącą złożenia wraz z wnioskiem lub ofertą listy podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 2 pkt 5 albo informacje o tym, że wykonawca nie należy do grupy kapitałowej."
Robert Zugaj pisze:
Wykonawca będzie zobligowany do potwierdzenia należytego wykonania wskazanej usługi poświadczeniem, czyli dokumentem prywatnym, wystawionym przez odbiorcę świadczenia wykonawcy. W praktyce dokument taki będzie ?starą? referencją, gdyż to właśnie powszechnie stosowane referencje poświadczały, że dana dostawa lub usługa została wykonana należycie.
www.bogprawazamowienpublicznych.blogspot.pl
Dokładnie, nie liczy się nazwa dok. a sama treść zgodnie z rozporządzeniem.
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc