1

Temat: ZOC i nie zaproszony uczestnik

Witam
mam taką ciekawą sytuację - zamówienie w trybie ZOC rozesłany SIWZ zjawia się wykonawca spoza zaproszonych wykonawców i chce wziąć udział w postępowaniu. Pracownik bez mojej wiedzy wydał SIWZ i inne potrzebna dokumenty nastraszony obowiązkiem udzielenia dostępu do informacji publicznej.
Najprawdopodobniej firma ta złoży ofertę. jak mam się zachować??
Pozdrawiam

2

Odp: ZOC i nie zaproszony uczestnik

Podejrzewam, że oprócz siwz nie przekazał zaproszenia (chyba że ma kompetencje do podpisywania). Jeśli tak to oferta do odrzucenia -> 89.1.5

3

no niestety lista osób została podpisana przez niechcianego wykonawce, czyli formalnie należy uznać że osoba jest zaproszona.... :-/

4

A dlaczego niechciany?
Teraz to "po ptakach"... zapewne jeszcze wygra smile Musisz jego ofertę przyjąć.

5

BZal napisał/a:

no niestety lista osób została podpisana przez niechcianego wykonawce

To u was wykonawcy zapraszają się sami???
Ciekawe... big_smile

6

Jeżeli jest "niechciany" i nie otrzymał formalnego zaproszenia to to że wyłudził siwz nie czyni go zaproszonym on jedynie potwierdził że otrzymał siwz ale zaproszony nie jest

7

A w jakiej formie pozostali byli zaproszeni?

8

nikt nie moze was zmusic do zaproszenia wykonawcy smile chyba ze podpisal ze otrzymal zaproszenie:)

9

Zapewne w uzasadnienieu ZOC (jeżeli takowe jest) jest napisane jakie firmy zamierza się zaprosić. A gostek, który "dmuchnął" zaproszenie powinien byc odrzucony jeżeli złozy ofertę.

10

jacek0707 napisał/a:

Musisz jego ofertę przyjąć.

jacek0707 napisał/a:

A gostek, który "dmuchnął" zaproszenie powinien byc odrzucony jeżeli złozy ofertę.

11

...a komentaż?

12

Nie czytaj Piotrze wybranych przez siebie postów, lecz odnieś się do całości.

13

Z innej beczki - ten pracownik jeszcze pracuje? wink

14

Załatwia podpisy na "obiegówce" wink