1

Temat: Uzupełnione dokumenty ..... bez daty

Witam.
Proszę o pomoc......
Wezwałem Wykonawcę do uzupełnienia Załącznika dotyczącego doświadczenia wykonawcy, gdyż jedno z zadań nie spełniało warunków określonych w SIWZ.
Wykonawca w terminie złożył uzupełnienie... podpisał się,  a w miejscu gdzie jest data.....  nie wpisał NIC.
Oferta do odrzucenia?

2

Odp: Uzupełnione dokumenty ..... bez daty

nie wpisał daty pod wykazem, czy nie wpisał daty realizacji danego zadania?
jeżeli brakuje tylko daty pod wykazem, a wykazane zadania spełniają Twoje warunki, to jak dla mnie jest w porządku, bo warunek spełniony.

3

Brak daty w ofercie przetargowej nie może być podstawą do wykluczenia wykonawcy z postępowania lub odrzucenia oferty jako niezgodnej z treścią specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Okoliczność ta nie uprawnia także zamawiającego do wezwania wykonawcy do uzupełnienia dokumentów w trybie art. 26 ust. 3 Pzp.

4

nie wpisał daty pod wykazem

5

W ofercie data jest, ale w uzupełnionym dokumencie nie ma

6

czyli nie odrzucam i przyjmuję uzupełniony dokument?

7

darek-75 napisał/a:

nie wpisał daty pod wykazem

ja bym przyjął. nie widzę podstaw do wykluczenia skoro warunek spełniony, a odrzucić też nie ma podstaw. złożył uzupełnienie w wyznaczonym terminie, więc brak daty jest tu sprawą drugorzędną.

8

dziękuję za pomoc

9

witam, może to banał, wykonawca złożył ofertę z nieważnym krk i dzisiaj uzupełnił ale z datą dzisiejszą, przetarg był 4.4. no i jego oferta jest najkorzystniejsza. do odrzucenia mimo to?

10

wykluczyć z postępowania.