1

Temat: ponowne wyjaśnienia

Wezwałam wykonawcę do złożenia wyjaśnień co do treści oferty i wykonawca przesłał wyjaśnienia podpisane przez nieuprawnioną osobę. W związku z tym wezwałam go do złożenia wyjąsnień czy to podpis właściciela firmy czy innej osoby i o ewentualne uzupełnienie pełnomocnitwa dla tej innej osoby stosownie do wyroku KIO/UZP 2569/12.. Oni w odpowiedzi na to przesłali mi wyjaśnienia że te pierwsze wyjaśnienia zostały podpisane przez osobę nieuprawnioną i w związku z tym przedkładają je jeszcze raz ale podpisane przez właściciela firmy.
Mam pytanie, czy mogę je uznać jako właściwe, czy też powinnam odrzucić ofertę i w dodatku zabrać wadium ponieważ nie przedłożyli pełnomocnictwa..?

2

Odp: ponowne wyjaśnienia

Wyjaśniać możesz do woli jeśli masz ochotę, (uzupełniać nie) skoro masz teraz dobry dokument to leć dalej

3 (edytowany przez Niedzwiadek 2013-03-25 15:38:56)

daria-d11 napisał/a:

... czy też powinnam odrzucić ofertę i w dodatku zabrać wadium ponieważ nie przedłożyli pełnomocnictwa..?

Nie masz podstaw do zabierania wadium, ponieważ pełnomocnictwo dotyczyłoby tylko wyjaśnień, a nie złożonej oferty, co najwyżej można by nie uznać wyjaśnień i oceniać ofertę, tak jakby tych wyjaśnień nie było
Ale leć dalej jak radzi cbud

4

Dzięki serdeczne, tak zrobię, bo to najkorzystniejsza oferta.