1

Temat: Wykaz dostaw a referencja

W załączonym do oferty Wykazie dostaw - data zakończenia dostawy to 31.08.2011 r., a data wystawienia listu polecającego to 18.08.2011 r. Czy w związku z tym zapytać Wykonawce na podstawie 26.4 skąd rozbiezność w datach? Czy może poprosić o nową referencję na podstawie 26.3, wystawioną juz po wykonaniu dostawy, czyli po 31.08.2011 r.?
Będę wdzieczna za pomoc.

2

Odp: Wykaz dostaw a referencja

Poprosić o wyjaśnienie.
Rozwiązania mogą być co najmniej tzy
1) wystawca listu się po prostu pomylił,
2) umowa kończyła się 31.08, a ostatnia dostawa miała miejsce przed 18.08
3) coś jest nie halo

3

Hmm, w pierwszej kolejności wezwał bym do uzupełnienia, może wykonawca zamówienie zrealizował szybciej.

4

Marcel, ale może najpierw wyjaśnienie, a potem w razie czego uzupełnienie?

5

Tak, sorry, miałem na myśli wyjaśnienie, źle wpisałem.

6

a ja bym zadzwonił do wystawcy referencji i zapytał, potem zrobił notatke do dokumentów i tyle, dopiero jak cos nie halo smile to bym wzywał....

7

Też można.

8

a ja bym w tym przypadku (w zakresie wyjaśnień) unikał rozmowy telefonicznej z w. pzp jakoś nie dopuszcza takiego sposobu porozumiewania się z. i w. kłania się art. 27
Rozmowa telefoniczna dopuszczalna jest tylko w jednym przypadku.

9

Niedzwiadek napisał/a:

a ja bym w tym przypadku (w zakresie wyjaśnień) unikał rozmowy telefonicznej z w. pzp jakoś nie dopuszcza takiego sposobu porozumiewania się z. i w. kłania się art. 27
Rozmowa telefoniczna dopuszczalna jest tylko w jednym przypadku.

nie widzę tu związku. Pisałem .... zadzwonił do wystawiającego referencję a to całkiem co innego ...

10

a no tak takie małe upss co zrobić wzrok już nie ten ...

11

smile