1

Temat: Jakie udzielić zamówienie?

Mamy w jednym z naszych podległych obiektów wykonać dwa remonty: maleowanie ścian wewnątrz budynku oraz wymiana 3 szt. drzwi. Na malowanie mamy już kosztorys na kwotę ponad 58 tyś netto, więc zrobimy przetarg. A jak mam traktować wymianę drzwi. Po wstępnej wycenie wyszło, ze ta wymiana wyniesie w sumie 11 tyś. brutto, więc teoretycznie nie przekraczamy progu i moglibyśmy to zrobić jako zapytanie ofertowe. Ale.... nie wiem czy to przypadkiem nie powinnam zsumować kwotowo razem i zrobić dwa osobne przetargi ?

2

Odp: Jakie udzielić zamówienie?

a dlaczego dwa -jeden przedmiotem zamówienia będą roboty malarskie i wymiana stolarki drzwiowej

3

A jeżeli ci co będą chcieli malować nie będą w stanie wymienić stolarki? Czy mimo wszystko traktować to jako jeden przetarg? I jak teraz wziąć szacunkową wartość? Dodać wartość kosztorysu malowania do wyceny wymiany stolarki ?

4

Aha i zapomniałam dodać. Czy ma znaczenie w doborze zamówienia fakt, że malowanie jest u nas traktowane jako inwestycja a wymiana drzwi jako remont?

5

Biedronka32 napisał/a:

A jeżeli ci co będą chcieli malować nie będą w stanie wymienić stolarki? Czy mimo wszystko traktować to jako jeden przetarg? I jak teraz wziąć szacunkową wartość? Dodać wartość kosztorysu malowania do wyceny wymiany stolarki ?

Jedno postępowanie dwie części

Biedronka32 napisał/a:

Aha i zapomniałam dodać. Czy ma znaczenie w doborze zamówienia fakt, że malowanie jest u nas traktowane jako inwestycja a wymiana drzwi jako remont?

Dla zp to nie ma żadnego znaczenia, dla wykonawcy także

6

inwestycje i remonty to zapisy księgowe a w tym wypadku to wszystko rb.