1

Temat: czy stosować pzp

Witam,
muszę zrobić przetarg na usługi, szacunek to tylko ok 2 000 zł. czy w związku z tym że wcześniej był robiony przetarg na takie same usługi ( były świadczone w innym mieście niż te obecnie) który przekraczał 14 000  muszę i do tego za 2 000 stosować pzp. Wszystkie były zaplanowane.

2

Odp: czy stosować pzp

art. 6a

3

Trzeba przeprowadzić studium przypadku; czy to jedyne takie zamówienie, czy planowane są inne tożsame, czy można tę usługę połączyć z innymi itp, itd.

4

Jak psz: Zastosuj 6a

5

lisvitalis napisał/a:

Jak psz: Zastosuj 6a

to odnosi się do zamówienia udzielonego w częściach - jak to ma się do tej sytuacji. Czy można to traktować jako część tamtego (powyżej 14 000)?

6

Powiedzmy zrobiłem PN na zakwaterowanie w mieście A (powyżej 14 000)
teraz muszę zakwaterować ludzi w mieście B na drugim końcu Polski ale szacunek tego zakwater. jest tak jak pisałem ok 2000 zł. Obie sytuacje były uwzględnione w planie, ale dotyczą zupełnie oddzielnych historii, innych terminów, raczej wątpliwe żeby mógł to zrobić jeden wykonawca, w mieście B będzie to jedyne zakwaterowanie w tym roku.   Obie dotyczą tej samej usługi czyli zakwaterowania - ogłaszać nowy PN czy w/g regulaminu wew? 
podpowie ktoś
Dzięki

7

6a pasowałby gdybyś szacował poprzednią usługę pow. 14000 euro z ta za 2000zł łącznie, ale jak czytam, to tak nie było. Jak dla mnie, to 4.8. i wasz wew. regulamin z jego zapisami. Planowane usługi były, ale jeśli nie zostały zaplanowane tożsame, możliwe do wykonania przez tego samego wykonawcę, to wg mnie spokojnie 4.8.