1

Temat: chyba kaplica

witam mam pytanie. jeśli  do siwz nie zamieściłem jednego z przedmiarów robót   i przedłużyłem termin składania ofert składania ofert to czy musiałem zrobić ogłoszenie o zmianie ogłoszenia czy tylko taka notka na bip że w związku z dodaniem przedmiarów przedłużam termin. proszę o podpowiedź bo ludziki z kontroli się czepili tego faktu.

2

Odp: chyba kaplica

Jeżeli zmieniłeś termin składania ofert to należy zamieścić ogłoszenie o zmianie ogłoszenia.

3

a jeśli już jest daaaawno po przetargu!!!! co teraz jak się mozna wytłumaczyć????

4

Obowiązkowo zamiana w BZP.

5

marcel zrozum tylko  jedną rzecz . roboty zakończyły się ponad rok temu wszystko popłacone. [projekt był kontrolowany a tu nagle taki kwiatek

6

Zależy komu chcesz się tłumaczyć, jak masz wyrozumiałego szefa to  mu wytłumaczysz i uderzysz się w pierś, jak kontroli  masz się tłumaczyć to nie da rady. Chyba że przetarg był wszczęty przed wejściem w życie art. 38 ust 4a.
A jak projekt dofinansowany był z UE to możesz dostać jeszcze korektę smile

7

Kaplica pełną gębą. Możesz tłumaczyć się filipinką, poprosić o niski wymiar kary i obiecać poprawę.

8

Kicha. Nawet porządne wytłumaczenie jeśli chodzi o kontrolę (szczególnie, że to dofinansowanie z UE) nie da rady. Jak pisze psz zostaje  poprosić o niski wymiar kary i obiecać poprawę.

9

no to lipa muszę coś na uspokojenie zarzucić

10

a kiedy wszedł ten 38 ust. 4a?????????????????????

11

Już kawał czasu temu, ponad rok temu obowiązywał, a więc teraz jest już po fakcie trzeba zastanowić się nad dobrym wytłumaczeniem, mleko już rozlane.

12

zielony26 napisał/a:

a kiedy wszedł ten 38 ust. 4a?????????????????????

Kawał czasu temu tj. 24.10.2008 r.

13

dzwoniłem właśnie do działu kontroli i gość powiedział że będzie kara zgodnie z taryfikatorem sad

14

ktoś wie jak to naliczają

15

zielony26 napisał/a:

ktoś wie jak to naliczają

Dokument pod nazwą "Wymierzanie korekt finansowych za naruszenia prawa zamówień publicznych związane z realizacją projektów współfinansowanych ze środków funduszy UE" ostatnia wersja 12.11.2012

link:
http://www.funduszeeuropejskie.gov.pl/Dokumenty/Strony/Dokumenty.aspx?zakladka=2&strona=1#

Kiedyś było 25% środków kwalifikowanych teraz chyba jest mniej przy naruszeniu w zakresie braku modyfikacji ogłoszenia w zakresie terminów.