1

Temat: ZP PN

witam ,
druk ZP PN w punkcie 2.2 "jest to zamówienie w  udzielane częściach...." czy wpisuję tam wszystkie części, czy tylko zaznaczam i wpisuję wartość całego zamówienia (wszystkich części razem)
Dzięki za pomoc

2

Odp: ZP PN

Zaznaczam i wpisuję wartość wszystkich części razem

3

j/w

4

pkt 3 A pdpk 4. 4.    Inne osoby wykonujące czynności w postępowaniu

czy musze tu wpisac radce prawnego który  zawsze w zarzadzeniu w sprawie powołania komisji przetargowej nie jest członkiem komisji lecz konsultantem prawnym ,
czyli np. parafuje wzór umowy, wydaje opinie

5

te opinie wydaje przed ogłoszeniem przetargu, po ogłoszeniu przetargu, po otwarciu ofert?

6

opinie podczas całego postępowania aaz do podpisania umowy jak sa jakies watpliwosci, ale nie zawsze sa one na piśmie

7

wzór umowy to wiadomo akceptuje przed wszczęciem

8

Podpowiedzcie mi proszę czy w ZP-PN wpisujecie informację o porzynależności do grupy kapitałowej?

9

mandaryna- nie ma takiego punktu w ZP-PN

10

wiem, że nie ma smile dlatego podpytuję czy sami wpisujecie taką informację ?

11

nie.  tylko wymagam w siwz

12 (edytowany przez Marta 2013-04-26 07:59:40)

jaką datę wpisujecie  w protokole np. w pkt 6 gdzie mowa o zamieszczeniu siwz na stronie it.  od dnia to wiadomo a do dnia...?jaka date tu wpisujecie?

13

ja wpisuje dzien otwarcia ofert

14 (edytowany przez psz 2013-04-26 10:59:52)

Mhm, wszystkie daty (ogłoszenia, SIWZ) i miejsca (BZP, tablica, strona) od ogłoszenia do dnia otwarcia ofert. Odnośnie SIWZ odsyłam do art. 37 ust. 2 upzp.

15 (edytowany przez Marta 2013-04-26 11:20:14)

tak wiem ze do uplywu temrinu skladania ofert, ale wiadomo ze zazwyczaj wisi dluzej stad mialam watpliwosci czy ma to byc data rzeczywista czy wynikajaca z ustawy

16

Wiadomo, że wisi dłużej, ale czy sama z siebie chcesz otwarcie napisać, że robisz coś niezgodnie z ustawą?

17

to ze dłużej nie znaczy ze niezgodnie z siwz- przeciez nikt na stronie internetowej nie pilnuje tego zeby sciagac siwz tuz po zlozeniu ofert