1

Temat: dwa pytania do protokołu

możecie mi wyjaśnić poz. 13.2 - wypełnić, gdy cena nie jest jedynym kryterium, podać łączną punktację przyznaną ofertom w kolejności przyznanych punktów wraz z podaniem nazwy (firmy) albo imienia i nazwiska wykonawcy oraz łącznej punktacji?

dwa razy jest tam mowa o tej łącznej punktacji. jak dla mnie to powinienem wymienić wykonawców od najwyższej do najniższej łącznej punktacji i podać tą punktację łączną. punktacji w poszczególnych kryteriach nie podaje.

czy jak mam komisję 5 osobową, a jeden członek nie brał udziału w otwarciu i ocenie ofert, to poz. 14.1 muszę wypisać całą komisję a w miejsce podpisu nieobecnego członka wstawić kreskę czy tylko wymienić te 4 osoby co były obecne?

2

Odp: dwa pytania do protokołu

1. Nie rozumiem za bardzo problemu, masz tam (albo), więc masz wybór.
2. Czy ta osoba wykonywała czynności w postępowaniu, jeżeli tak to wpisać.

3

tylko do czego odnosi się to albo? bo wg mnie podaje nazwę albo imię i nazwisko. jaki sens ma tu 2 razy użyte sformułowanie łączna punktacja.
jak dla mnie powinno być: podać łączną punktację przyznaną ofertom w kolejności przyznanych punktów wraz z podaniem nazwy (firmy) albo imienia i nazwiska wykonawcy.

osoba nie wykonywała czynności. dzień otwarcia ofert był pierwszym dniem nieobecności. nie brała udziału w przygotowaniu siwz i innych doków.

4

Jak byś nie wypełnił będzie ok, nie przejmuj się tym za bardzo protokół jest elastyczny i można go modyfikować wedle potrzeb, wybierz jedną z opcji i uzupełnij, co do osoby to czy badała oferty, lub wykonywała inne czynności nie mówiąc tutaj o przygotowaniu SIWZ bo to nie czynność udziału w postępowaniu!

5

ok. podam łączną punktację, bez podawania punktów w poszczególnych kryteriach.

odnośnie tej osoby, to chodziło mi jak to techniczne w protokole ją ująć przy podpisach komisji przetargowej. ta osoba nie miała do czynienia wogóle z tym przetargiem, dlatego się zastanawiam czy ją tam wpisać i zamiast podpisu kreskę czy wogóle jej nie wpisywać.
wiem, że to są techniczne bzdety.

6

Jeżeli faktycznie nic nie robiła to nie ma sensu jej wpisywać , nie zaszkodzi natomiast krótka notka że dana osoba została powołana lecz nie brała udziału w czynnościach.

7

ostatnia prośba.
kto się kryje tak faktycznie pod tym pojęciem: Osoby wykonujące czynności związane z przeprowadzeniem postępowania?

8

Wysłałem Ci na priv, fajny art wink

9

Marcel napisał/a:

Jeżeli faktycznie nic nie robiła to nie ma sensu jej wpisywać , nie zaszkodzi natomiast krótka notka że dana osoba została powołana lecz nie brała udziału w czynnościach.

ja się nawet z notatka nie wysilam smile na oświadczeniu ZP - wpisuję - nie brał udziału....